Hoppa till huvudinnehåll

Vill du vara med och utveckla folkbildningen i Eskilstuna?

Publicerad

ABF Sörmland söker Verksamhetsutvecklare 50 % - med möjlighet att arbeta upp till heltid som cirkelledare och i projekt. DENNA TJÄNST ÄR REDAN TILLSATT!

Om arbetsgivaren

Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) är Sveriges ledande studieförbund. Vi är partipolitiskt obundna men våra värderingar sammanfaller med arbetarrörelsens. ABF är, och ska vara, en förändringskraft för ökad jämlikhet och en mer deltagande demokrati. Vi tror på lärande och bildning och stimulerar till vidareutveckling. Vår värdegrund utgår från vårt idéprogram som är vår ideologiska kompass i vardagen och vi står för kreativitet, förändring och gemenskap. ABF Sörmland finns i åtta kommuner och vi har kontor på fyra orter.

Tjänsten som verksamhetsutvecklare

Vi söker nu en verksamhetsutvecklare som i nära samarbete med det lokala föreningslivet och andra aktörer i Eskilstuna ska utveckla vår verksamhet, i första hand inom skapande verksamhet och kulturområdet.

Arbetet innebär att vara kontaktperson för våra medlemsorganisationer, föreningar och andra aktörer i Eskilstuna kommun. Du kommer att vara placerad i Eskilstuna men resor till våra övriga kontor kan förekomma i tjänsten.

Som verksamhetsutvecklare hos ABF Sörmland är du ansiktet utåt för organisationen, du arbetar under förtroende och ansvar utifrån uppdraget. Arbetet omfattar verksamhetsutveckling och uppsökande arbete mot medlemsorganisationer, föreningar och andra samverkansparter. Du arbetar även med framtagande av studiecirklar riktade till allmänheten.

I tjänsten arbetar du med folkbildningsverksamhet och är ett stöd för cirkelledare och de samverkansparter som ingår i ditt utvecklingsområde. Du arbetar i nära samarbete med övriga verksamhetsutvecklare.

 

Din profil

Du har ett starkt intresse för folkbildning och det livslånga lärandet och du är övertygad om folkbildningens möjligheter att utmana och vara en demokratisk förändringskraft. I det dagliga arbetet har du många kontakter med människor och det förutsätter att du är en kommunikativ och social person. Du har förmåga att skapa kontakter och bygga relationer med olika människor. Du gillar att arbeta utåtriktat. Du uppskattar att lösa problem och arbetar självständigt med ett eget driv, men likväl i team med dina kollegor. Du kan uttrycka dig i tal och skrift. Du är van datoranvändare och har erfarenhet av administrativt arbete samt gärna erfarenhet av arbete med sociala medier. Vi värdesätter även att du har ett gott kontaktnät inom Eskilstuna kommun.

 

Kvalifikationer

Minst avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande krävs. Meriterande är eftergymnasial utbildning inom t ex pedagogik, föreningsliv och folkrörelsearbete. Tidigare erfarenhet av liknande arbete är meriterande.

 

Anställningsvillkor

Tjänsten utgår från Eskilstuna och det är där du kommer att arbeta. I tjänsten krävs körkort och tillgång till bil. Utvecklardelen är idag 50 % med stor möjlighet att arbeta upp till heltid som cirkelledare och/eller i olika projekt. Tillträde enligt överenskommelse men gärna så snart som möjligt.

ABF har kollektivavtal med fackförbundet Handelsanställdas förbund och vi följer Fremia Folkrörelseorganisationernas avtal.

För mer information om tjänsten kontakta:

Ombudsman: Carina Ålander carina.alander@abf.se 016- 16 67 16

Facklig representant: Anna Åteg, anna.ateg@abf.se, 0150- 511 16

Är du intresserad skickar du din ansökan och meritförteckning till: carina.alander@abf.se.

Ansökan ska vara oss tillhanda senast den 2023-08-01. Intervjuer kan komma att ske löpande.