Hoppa till huvudinnehåll

Den gröna våren

Publicerad

Är du nyfiken på odling? Eller så kanske du redan är en växt-expert? Välkommen till den gröna våren 2018!

ABF Sörmland arrangerar våren 2018 tre föreläsningar på temat odling. 

18 Februari - Chilepeppar
Hugo Nömm föreläser om allt från praktiska tips till odling, visa bildspel samt att få tips om hur chilepeppar kan användas vid matlagning. Besökarna kommer också få smaka på chilidessert!

4 mars - I trädgården hörs andra ekon, medverkande Göran Greider
I boken "I trädgården hörs andra ekon" resonerar Göran Greider om hur vår moderna trädgård uppstått, men här finns också råd, tips och inspiration för alla trädgårdsälskare. Men det han påminner oss mest om i sin rikt illustrerade bok är att vi måste lära oss uppskatta det vackra inte minst i vinterns trädgårdar. I trädgården hörs andra ekon är en bok full av blommor, politik, poesi och till och med Göran Greiders recept på syrensaft. Dessutom avslöjar han vad en skräckfilm som »Världsrymden anfaller« eller sångaren Van Morrison har med trädgård att göra. Föreläsningen arrangeras tillsammans med Sällskapet Trädgårdsamatörerna Sörmlandskretsen.

8 april - Odla där du är, medverkande Johannes "Farbror Grön" Wätterbäck
Du behöver inte ha en stor trädgård för att kunna odla!
I föreläsningen Odla där du är berättar Johannes om hur du enkelt kan odla goda grönsaker i dina fönster, på din balkong, takterrass, pallkrage, växthus eller friland. Johannes varvar praktiska odlingstips med sort-rekommendationer och gröna recept.

Plats: ABF-Huset, Kungsgatan 14, Eskilstuna
Pris: 100 kr per föreläsning, eller 250 kr för alla tre.
Anmälan och mer information: Kontakta ABF Sörmland på 016-16 67 00, eller maila till lilian.sundholm@abf.se