Hoppa till huvudinnehåll

Organisera er kring kriget i Ukraina

Publicerad

Tillsammans med ABF Sörmland kan ni organisera er kring kriget i Ukraina. Ta del av föreläsningar, skänk kläder eller starta folkbildande verksamhet.

Detta händer hos ABF Sörmland: 

Föreläsning med Alex Voronov 

Alex Voronov, journalist och nyligen hemkommen från Ukraina, ger en fördjupad bild av händelseutvecklingen i Ukraina. Vad händer i landet, och varför händer det just nu?
Plats: ABF-huset i Eskilstuna, Kungsgatan 14
Tid: Torsdag 3 mars kl. 18.00
Föreläsningen är kostnadsfri. Anmälan sker till info.sormland@abf.se

 

Insamling av kläder och leksaker till behövande från Ukraina! 

Insamlingen är avslutad! 

I ABF-huset i Eskilstuna kommer du att kunna lämna in kläder, leksaker och sängkläder till behövande människor som kommer från Ukraina. Kläderna ska vara hela och rena i stängda påsar märkta med storlek samt herr/dam/barn.
Receptionens öppettider
Måndag – fredag: 9.00-15.00
Adress: Kungsgatan 14

 

Nyköping/GNOT

I Nyköping har vi språkcirklar i svenska samt barnverksamhet där de sysselsätter sig med pyssel. Vi erbjuder snart CV-kurser på engelska och planerar inför att starta upp kurser i engelska samt musik. 

Det kommer fler personer för varje tillfälle så vi förstärker med fler ledare och har inlett ett samarbete med Stadsmissionen i Nyköping. På måndag hålls ett planeringsmöte med ledare för verksamheten, kommunen och stadsmissionen. Deltagare kommer även med tips om hur vi kan utveckla vår verksamhet. 

Kontakt i Nyköping: niclas.ericson@abf.se

 

Eskilstuna

I Eskilstuna har vi barnverksamhet varje vardag mellan 12.00–14.00. De träffas och lär sig saker, pysslar, läser, spelar spel osv. Nyligen har vi även startat upp kurser i svenska. För närvarande har vi 4 grupper som träffas 2 gånger i veckan.

Vi har samarbete med Eskilstuna stadsmission. Vi har även blivit sponsrade av AllOffice, KontorsSmeden och Konditori Janeling.

Kontakt i Eskilstuna: sandra.berwick@abf.se

 

Strängnäs

I Strängnäs håller vi på att starta upp ett språkcafé dit alla är välkomna. 

Kontakt i Strängnäs: andreas.raumedel@abf.se

 

Katrineholm/Vingåker

I Katrineholm pågår planering av verksamhet.

Kontakt i Katrineholm: anna.ateg@abf.se 

 

Vi är flexibla och anpassar vår verksamhet efter de behov som finns. Vill du organisera dig kring kriget i Ukraina? Kontakta oss på respektive ort eller på info.sormland@abf.se så hjälper vi dig!

 

Vill ni läsa mer om hur ni kan organisera er kring kriget i Ukraina? Klicka här