Hoppa till huvudinnehåll

Svenska för asylsökande

Är du ny i Sverige och vill lära dig svenska? ABF Sörmlands kostnadsfria kurser i svenska är för dig som väntar på uppehållstillstånd i Sverige.

Med våra svenskakurser vill vi ge dig som är asylsökande kunskaper i svenska samtidigt som du lär dig om Sverige. Vi har duktiga ledare som hjälper dig att både prata, skriva och förstå svenska.

Undervisningen riktar sig till dig som är asylsökande, eller du som fått uppehållstillstånd men bor på Migrationsverkets anläggningar. Du behöver ha LMA-kort för att delta i undervisningen.

Det vi erbjuder är:

Svenska och samhällskunskap
ABF Sörmland erbjuder 20 timmar gratis undervisning i svenska och samhällskunskap. Undervisningen sker på dagtid i ABF:s lokaler.

Vardagssvenska
ABF Sörmland erbjuder 40 timmar gratis undervisning i vardagssvenska för dig som har en lite större kunskap i det svenska språket och kanske redan har gått cirkeln i svenska och samhällskunskap. Våra välutbildade ledare anpassar undervisningen efter gruppens behov och den kursplan som finns. Deltagare i denna kurs får ett tryckt studiematerial som gör det möjligt att studera mellan träffarna. Undervisningen sker på dagtid i ABF:s lokaler.

Anmälan till kurs
För att anmäla sig till utbildningarna ska du skicka ett e-postmeddelande till info.sormland@abf.se.