Hoppa till huvudinnehåll

Information med anledning av Coronavirus (Covid -19)

Publicerad

Information med anledning av Corona

Med anledning av Coronavirus Covid-19 vill ABF Huddinge informera om vilka åtgärder som vidtas för att ta ansvar och förhindra att smittan sprids inom vår verksamhet. Alla anställda på ABF Huddinge samt ledare som arbetar med studiecirklar och kurser har tydliga instruktioner om hur vi ska agera vid olika verksamheter.

Det här gäller från 29 september 2021

  • Enligt FHM finns inga restriktioner för deltagarantal eller begränsningar för hur många personer som får vara i en lokal. ABF Huddinge tar dock fortfarande ansvar för pandemin och kan fortsatt begränsa antalet deltagare vid större träffar och kulturarrangemang.                                                                      
  • ABF Huddinges expedition har öppet mån-tors kl. 09.00-16.00, fre kl. 08.00-14.00.
  • ABF Huddinge, Kommunalvägen 26 har öppet mån-fre kl. 08.00-22.00. Vaktmästare, tel: 070-270 78 43.
  • ABF Huddinge Kultur och bildningscenter, Vårby allé 22 har öppet mån-tors kl. 08.00-17.00, fre kl. 08.00-15.00. Vaktmästare,tel: 070-977 40 78.

Folkbildning
Coronakrisen har öppnat upp för flera sätt att mötas på och gett oss fler verktyg till att göra bra folkbildning. När vi nu startar upp den fysiska verksamheten igen så har vi större möjligheter att anpassa den efter deltagarnas behov och smittoriskens dagsläge. ABF har därför här samlat tips och svar på vanliga frågor.

Programverksamhet
Studiecirklar/kurser för allmänheten har nu inga restriktioner vad det gäller fysiska träffar men ABF Huddinge kan fortsatt begränsa antalet deltagare vid större träffar och kulturarrangemang.

Föreningar
Samverkande föreningar och övriga förhyrare får äntligen vistas i ABF:s lokaler igen. Det finns bokningsbara studierum i Vårby, Skogås och centrala Huddinge och från och med januari 2022 även i Flemingsberg – där föreningar och grupper kan ha möten, studiecirklar och kulturprogram.

Skydda dig själv och andra från smittspridning genom att:

  • Stanna hemma när du är sjuk, även om du bara har lätta symptom.
  • Undvik att röra vid ögon, näsa och mun.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten, minst 20 sekunder.
  • Håll minst en armlängds avstånd till andra, både inomhus och utomhus.
  • Undvik nära kontakt med sjuka människor.
  • Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk.

Har du frågor om ABF Huddinges verksamhet eller lokalbokning?Mejla: info.huddinge@abf.se eller ring: 08-774 02 70.