Hoppa till huvudinnehåll

Starta studiecirkel

Publicerad

Vad är en studiecirkel och hur startar man en?

ABF har i över 100 år stöttat deltagare att påverka sin bildningsväg genom studiecirklar, föreläsningar och annan folkbildningsverksamhet vilket vi fortsätter med än idag!

Har du och dina vänner eller din förening ett intresse ni vill lära er mer om? Litteratur, konst, hantverk, musik, språk, historia? Då ska ni starta en cirkel på ABF! ABF kan hjälpa till med exempelvis lokal där ni kan vara, studielitteratur, arbetsmaterial och massor med annat!

 

Så, vad är en studiecirkel? En studiecirkel bildas när ett gäng personer samlas kring ett gemensamt intresse som dem förkovrar sig i. En studiecirkel är den traditionella formen av folkbildning och är en grupp människor som gemensamt och demokratiskt vill lära mer om ett ämne tillsammans. En studiecirkel kan vara allt från en litteratur, cosplaystudiecirkel till en kör eller ett band som ses och repar tillsammans.


Har du och dina vänner eller din förening ett intresse ni vill lära er mer om tillsammans? ABF kan hjälpa till – till exempel med lokal där ni kan vara, studielitteratur, arbetsmaterial och massor med annat! Är ni redo att starta er väg i folkbildningens spår? Läs mer om hur du startar en studiecirkel digitalt eller fysiskt (när vi väl kan börja ses igen) - möjligheterna är många inom folkbildningen.