Hoppa till huvudinnehåll

Starta studiecirkel

Publicerad

Vad är en studiecirkel och hur startar man en?


I över 100 år har ABF inspirerat, stöttat och hjälpt människor att påverka sin bildningsväg, växa som människor och göra en annan värld möjlig. Vi gör det genom studiecirklar, föreläsningar och annan folkbildningsverksamhet.

En studiecirkel är den traditionella formen av folkbildning och är en grupp människor som gemensamt och demokratiskt vill lära mer om ett ämne tillsammans. I en studiecirkel träffas man flera gånger.

Har du och dina vänner eller din förening ett intresse ni vill lära er mer om tillsammans? Litteratur, konst, hantverk, musik, språk, historia? Då ska ni starta en cirkel på ABF! ABF kan ofta hjälpa till – till exempel med lokal där ni kan vara, studielitteratur, arbetsmaterial och massor med annat! Läs mer om hur du startar en studiecirkel digitalt eller fysiskt (när vi väl kan börja ses igen) - möjligheterna är många inom folkbildningen.

Så, vad är en studiecirkel? En studiecirkel är den traditionella formen av folkbildning och är en grupp människor som gemensamt och demokratiskt vill lära mer om ett ämne tillsammans. I en studiecirkel träffas man flera gånger.

Har du och dina vänner eller din förening ett intresse ni vill lära er mer om tillsammans? Litteratur, IT, cosplay, klimatfrågor, hemberedskap, konst, musik, språk? Då ska ni starta en cirkel på ABF! ABF kan hjälpa till – till exempel med lokal där ni kan vara, studielitteratur, arbetsmaterial och massor med annat! Läs mer om hur du startar en studiecirkel digitalt eller fysiskt (när vi väl kan börja ses igen) - möjligheterna är många inom folkbildningen.