Hoppa till huvudinnehåll

Nördhäng 14 april

Publicerad

Nördhäng söndag 14 april 12.00-16.00. Rollspel: "Handbok för Superhjältar" samt "Ur Varselklotet". Demospel av figurspelet "Warlords of Erehwon". Även brädspelsbord och nördpyssel med pärlplattor, broderier och filtisar.

Nördhäng söndag 14 april 12.00-16.00 

12.15-13.30 Testa rollspel: "Handbok för Superhjältar" samt "Ur Varselklotet".
14.00-15.30 Testa figurspel: av figurspelet "Warlords of Erehwon".
12.00-16.00 Brädspelsbord och nördpyssel med pärlplattor, broderier och filtisar.

(Föranmälan för rollspelen sker till: kristin.liljefrid@abf.se)

Rollspel: Ur Varselklotet

Ur Varselklotet är vår värld, men ändå inte. Teknologin har tagit en annan väg. Under skärgården och Norrtälje finns Slingan, en enorm partikelaccelerator där myndigheter och privata företag kunnat forska fram helt nya saker. Robotar rör sig i skogarna och ute vid militärbasen vid Kapellskär, och stora magnetrin-skepp svävar genom skyn. Rykten säger att ännu konstigare saker finns på militärbasen och i hemliga hallar under staden.

Det är sommarlov. Er kompis Oskar har berättat att hans farbror, som jobbar på skroten i Görla, sagt att det ligger en trasig robot i en container där. Oskars farbror är galen men han kan allt om datorer och maskiner, så han kan verkligen känna igen en robot. En sen kväll beger ni er mot skroten för att titta på roboten. Oskar ska möta er och släppa in er. Vad kommer ni hitta inne på skroten?

Rollspel: Handbok för superhjältar

I det här rollspelet får du en roll som superhjälte i Rosenhill. Tillsammans med dina vänner har du chansen att få uppleva fantastiska äventyr som en av Röda Maskens Hjältar!

Handbok för superhjältar-rollspelet är konstruerat av Daniel Lehto, som tidigare skapat bland annat Sagospelet Äventyr. Elias Våhlund har bidragit med fakta om Rosenhill och har även hållit koll på innehållet så att det följer den vision som han och Agnes har arbetat fram i böckerna om Lisa - Röda Masken. Agnes Våhlund står för bilderna.

Inga förkunskaper krävs och du behöver inte ha läst Agnes och Elias böcker för att ha kul! Det enda du behöver ta med dig är din nyfikenhet!

Figurspel: Warlords of Erewhon

Warlords of Erewhon är ett figurspel i fantasytema för 28mm modeller skapat av den legendariske spelutvecklaren Rick Priestly.
Warlord of Erewhon har starka kopplingar till andra system som Bolt Action och Beyond the Gates of Antares.

Om Nördhäng Norrtälje

Nördhäng Norrtälje är en kostnadsfri mötesplats för dig som gärna fördjupar dig inom nördkultur såsom fantastik, anime, brädspel, cosplay, pixelart, film m.m. 

Vi träffas i ABFs lokaler i Folkets Hus Norrtälje. Galles gränd 5. 

Kontakta oss

Kristin Liljefrid, verksamhetsutvecklare ABF Norrtälje
E-post: kristin.liljefrid@abf.se
Mobil: 070-610 80 90
ABF Expedition: 0176-129 50