Hoppa till huvudinnehåll

Rollspel, brädspel & figurspel

Publicerad

Nördhäng Norrtälje träffas nästa gång söndagen den 28 april, och du är inbjuden! På Nördhänget blir du introducerad till spelens härliga värld. Här lär du dig spela rollspel, prova figurspel och testa nya roliga brädspel tillsammans med andra.

Nördhäng Norrtälje

På Nördhänget blir du introducerad till spelens härliga värld.
Här lär du dig spela rollspel, prova figurspel och testa nya roliga
brädspel tillsammans med andra. Det finns även pysselbord där du
kan pärla, sy korsstygn, göra filtisar eller teckna och måla.
Nästa Nördhäng spelar vi rollspelen Järn och Hjältarnas tid, tittar på
figurspelet Test of Honour och spelar brädspelet Carcassonne.

Söndagen den 28 april 12.00-15.00
i ABFs lokaler i Folkets Hus Norrtälje

Testa rollspelet "Hjältarnas tid"

Hjältarnas tid är ett fantasyrollspel som öppnar porten till fantastiska äventyr. Du tar rollen av en hjälte som försöker nå ära och berömmelse genom att överkomma faror, besegra fiender, och finna skatter. Tillsammans med dina vänner skapar du berättelsen och äventyret.

Spelet passar både nybörjare och erfarna rollspelare. Särskilt trevligt är det att spela barn och vuxna tillsammans!

Spelledare: Åsa Danäs

Begränsat antal platser! Max fyra spelare i varje grupp, med möjlighet till två speltillfällen, kl. 12.15 och kl.13.45. Föranmälan till kristin.liljefrid@abf.se

Skapa en värld i rollspelet "Järn"

Järn är rollspel i en mytisk forntid. Troll, jättar och alver kan vandra i de dödligas värld, och gudarna och Ödet är ständigt närvarande.

I Järn skapar spelarna och spelledaren en värld tillsammans. Varje spelgrupps värld blir annorlunda, och nya äventyr kan skapas. På Nördhänget kommer vi skapa en värld tillsammans för framtida spel.

Spelledare: Martin Dunelind

Vi spelar Järn 12.00-13.30 och 13.30-15.00, max fyra spelare per grupp.
Föranmälan till kristin.liljefrid@abf.se

Testa figurspelet "Test of Honour"

Kejsaren är svag och utmanad av Shoguns makt. Klanerna allierar sig med den ena sidan eller den andra, de drar nytta av oron för att lösa gammalt agg och erövra nya territorium. Deras lojala samurajer, fulländade krigare utbildade i svärdets konst, måste lyda utan tvekan.

Test of Honour är ett figurspel för 2 eller flera spelare, där varje spelare kontrollerar en grupp samurajer och klankrigare för att besegra sin motståndare.

Kom och testa Test of Honour och se om du kan vinna med äran i behåll eller om du drar vanära över din klan.

Spelledare: Linus Nyström

Lär dig spela brädspelet Carcassonne

Carcassonne är ett tyskt sällskapsspel skapat av Klaus-Jürgen Wrede. Spelet är namngivet efter den medeltida franska staden Carcassonne, och går ut på att bygga upp ett landskap med städer, vägar, fält och kloster.

Vi lär oss grundreglerna och diskuterar spelstrategier och tar även en titt på några av de många expansionerna till spelet.

Spelledare: Kristin Liljefrid