Hoppa till huvudinnehåll

Dansa squaredance i höst

Publicerad

Squaredance är en modern amerikansk folkdans som idag har cirka 6 miljoner dansare runt om i världen, det spelar ingen roll vart du lärt dig dansen då den är likadan överallt.

Dansen

Dansen utgörs av fyra danspar (åtta personer) som bildar en så kallad square (engelska för fyrkant) vilken dansen utgår från. Dansen leds av en "caller" som instruerar dansarna vilka enskilda dansturer som skall utföras genom att sjunga ut namnen på dessa turer till musik.

Squaredanceföreningen Eightmakers

Squaredanceföreningen Eightmakers startade i september 1984, i Skebobruk ca 3 mil norr om Norrtälje. Sedan dess har antalet dansare ökat och vi är nu ungefär 80 medlemmar i åldrarna 12-85, vilka alla har gemensamt att de tycker att det är roligt att dansa tillsammans oavsett ålder. Dansen är nyttig för både kropp och själ. Kom gärna och prova dansa och ta del av gemenskapen.

Eightmakers är en ideell, partipolitiskt obunden, förening som har till uppgift och att:

  • Skapa intresse för och kunskap om modern squaredans
  • Stimulera till gott kamratskap
  • Skapa förståelse mellan människor i olika åldrar och från olika nationer

Eightmakers erbjuder kurser på fem nivåer, från Basic till A2. Vi håller nybörjarkurser varje år med start i september och våra fortsättningskurser startar samtidigt. Kurserna är uppdelade på måndagar och torsdagar. Sedan 1999 är alla kurser förlagda till IOGT-lokalen på Stockholmsvägen i Norrtälje. Norrtälje, som är centralorten i Roslagen, har bra bussförbindelser för dig som kommer utifrån till våra klubbkvällar.

Vi ordnar gärna uppvisningar, även med prova-på för publiken. Kanske något för firmafesten eller kompisträffen? Tag kontakt med oss för mer information.

www.eightmakers.se