Hoppa till huvudinnehåll

Verksamhetsutvecklare till ABF Norrtälje

Publicerad

Till vår folkbildningsverksamhet söker vi nu ytterligare en kollega som ska arbeta tillsammans med de föreningar vi har knutna till oss för att utveckla deras verksamhet genom studiecirklar och kulturarrangemang.

 

Arbetarnas Bildningsförbund, ABF, är Sveriges största studieförbund och erbjuder studiecirklar, kurser, föreläsningar samt kulturarrangemang i alla landets kommuner. Vi är partipolitiskt obundna, men våra värderingar sammanfaller med arbetarrörelsens.  ABF Norrtälje omfattar hela kommunen och vi har verksamhet på flera orter i kommunen. Här genomförs ca 16 000 studietimmar och närmare 1 500 kulturarrangemang/år. 

Ditt uppdrag

Till vår folkbildningsverksamhet söker vi nu ytterligare en kollega som ska arbeta tillsammans med de föreningar vi har knutna till oss för att utveckla deras verksamhet genom studiecirklar och kulturarrangemang. Arbetet innebär också att aktivt söka upp fler föreningar och fria grupper och skapa förståelse för deras verksamhet och se hur ABF kan hjälpa dem att utvecklas genom studiecirklar och kulturarrangemang och genomföra dessa. I detta arbete är det viktigt med samarbete både internt och externt över hela kommunen. Du arbetar efter våra fastställda mål och har även ansvar för att redovisa din del av verksamheten. I arbetsuppgifterna ingår även att ha löpande kontakt med cirkelledare och deltagare samt boka lokaler, beställa material etc.   

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Norrtälje. Körkort är ett krav då arbetet innefattar resor i tjänsten. 

Dina erfarenheter och egenskaper 

Vi söker dig som är besjälad av folkbildningens idéer och vill vara med och utveckla lärande/kultur för jämlikhet, hållbar utveckling, levande folkrörelser samt en mer deltagande och inkluderande demokrati.

För tjänsten krävs att du har flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och gärna har erfarenhet av att driva projekt. Det är mycket meriterande med erfarenhet av arbete med folkbildning och av föreningsarbete.

God datorvana krävs liksom att din svenska är flytande i tal och skrift.  Som person är du handlingskraftig, idérik och tycker om att hålla många bollar i luften. Du är en trygg person som trivs med att arbeta både ensam och i team. För att passa in i rollen är det viktigt att du är bra på att samarbeta och beredd att hugga in där det behövs. Du har förmågan att förverkliga dina idéer och får saker genomförda i tid.

Vissa perioder är arbetsbelastningen hög varför det är viktigt att du har en god förmåga att leverera även under stress. Vi utgår ifrån att du delar arbetarrörelsens grundläggande värderingar enligt ABF:s Idéprogram. 

Kontakt

För frågor och mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Stefan Åhman på telefon 070 562 68 85.

Ansökan med CV och ansökningsbrev mailas till stefan.ahman@abf.se.
Sista
ansökningsdag är den 30 Nov 2019. 

Facklig kontaktperson är Margareta Lundgren
Tel. 072 219 20 57 
Epost: margareta.lundgren@abf.se