Hoppa till huvudinnehåll

KURSER OCH CIRKLAR I VÅR

Publicerad

Här är kurserna och cirklarna som startar i vår. Situationen med Covid-19 gör att vi varit tvungna att tänka om och anpassa oss efter läget. Vi är medvetna om att situationen kan ändras snabbt och oväntat, det betyder att vi alla måste hålla oss uppdaterade och vara beredda på att verksamheten kanske inte blir av som det var tänkt. Sköt om er!

Streama på sociala medier
Lär dig hur man producerar och sänder media på Facebook, Youtube och andra kanaler. Vi fokuserar på live-sändningar men på köpet lär du dig även att spela in och redigera ljud och bild som går att sända i efterhand.

Vi jobbar med programmen OBS, Photoshop, Indesign, Logic X, DaVinci Resolve 16 och andra program som hör till bild, ljud, kameror och streamingplattformarna. Du lär dig om Black magic ATEM Mini Pro, Black magic pocket-kameror, andra systemkameror, ljudinterface, green screen och ljussättning. Kunskaperna går att implementera både i Windows- och Mac miljö.

Du kommer ha nytta av detta även om du inte har tillgång till dyr utrustning, det behöver inte vara så flashigt för att vara bra på sociala medier – engagemang och fantasi slår dyra grejer alla dagar i veckan!

Klicka här för att anmäla dig!

Start: onsdag 3 mars kl. 18.00
Plats: Microsoft Teams
Avgift: 250 kr 

Ta drönarkort i vår?
Den här cirkeln vänder sig till dig som funderar på att göra provet på Transportstyrelsen och bli godkänd drönarpilot. Vi erbjuder en cirkel för dig som gärna vill plugga ihop med andra inför provet kunna bolla tankar och funderingar vartefter de dyker upp.

Klicka här för att anmäla dig!

Start: onsdag 24 februari kl. 18.00
Plats: Microsoft Teams
Avgift: 250 kr

Stickcafé
Välkommen att sticka och fika tillsammans med andra stick- och garnintresserade! Vi genomför cirkeln digitalt.

Klicka här för att anmäla dig!

Tid: torsdagar kl. 18-19
Plats: Digitalt
Avgift: 100 kr

Skrivarkurs
Varje människa bär på en unik historia och du är välkommen med din! Målet med kursen är att du ska utveckla ditt skriftliga kunnande och även inspireras av andra texter. Fokus är det självbiografiska perspektivet där du prövar att hitta din unika röst och form i gestaltandet av ett liv.

Klicka här för att anmäla dig!

Tid: 6 torsdagar kl. 14.30–16.30 Varannan vecka
Plats: Digitalt
Avgift: 900 kr

Aktie- och fondkurs
Grundkurs: Vad är en aktie och en fond? Hur handlar man? Vad är en Split? Detta och lite till får du svar på. Fundamental analys: Nyckeltal som p/e-tal och hur man använder dem. Teknisk analys: stöd/motstånd, genomsnittslinjer, tolkning av diagram. 

Klicka här för att anmäla dig!

Tid: tisdagar kl. 18:00–19:30 5ggr
Plats: ABF-huset, Nedre Torekällgatan 7 i Södertälje
Avgift: 500 kr

Hitta kursvinnare
Kurs i handhavande av Aktiespararnas analysprogram och kunna finna köp/säljvärda aktier.

Klicka här för att anmäla dig!

Tid: tisdagar kl. 18.00 – 19.30, 5 gånger
Plats: Digitalt via Skype
Avgift: 500 kr

Spanska på resan
Dialogerna utspelar sig i situationer man hamnar i som turist: på hotell, restauranger, flygplatser, tåg, bussar och affärer. Litteratur: Hola, spanska på resan

Klicka här för att anmäla dig!

Tid: måndagar kl. 18.00 - 19.30, 10 ggr.
Plats: ABF-huset, Nedre Torekällgatan 7 i Södertälje
Avgift: 800 kr + ca 300 för boken

Yoga och meditation
Yoga är en holistisk teknik för fysiskt, mentalt och känslomässigt och andligt växande. I studiecirkeln gör vi olika andningsövningar, yogapass och meditation för nerv-, körtel-, immunsystem och för mage, rygg, höfter och axlar för att varva ner och ta hand om hela kroppen och sinnet.
Av hygieniska skäl, ta med din egen yogamatta! Alla är välkomna, nybörjare och mer erfarna yogisar. MAX 8 i gruppen 

Klicka här för att anmäla dig!

Tid: onsdagar kl. 18.00 -19.30, 6 gånger, Start 10 mars
Plats: ABF-huset, Nedre Torekällgatan 7 i Södertälje
Avgift: 960 kr

Nunotovning i Södertälje
En helg där vi går igenom grunderna för att kunna arbeta vidare självständigt med Nunotovning. 

Nunotovning är en vidareutveckling av traditionell tovning där man filtar samman ull och tyg, där man kan skapa en tredimensionell form utan en söm, en metod som lämpar sig till tunna följsamma klädesplagg eller bruksföremål med färgrikedom och stadga. Vi kommer att arbeta både med svensk ull och återbruk av olika tyger och prova på att tova med fin merino och siden.

Klicka här för att anmäla dig!

Tid: 24 – 25 april kl. 10.00–15.00
Plats: Spinnrocken, Villagatan 11 i Södertälje
Avgift: 1 000 kr, samt material ca 300 kr, betalas på plats
Max 7 deltagare. Information: www.annagran.se

Textil- och Spinnverkstad Hölö kyrkskola
Kom till spinnverkstan där vi lär oss av varandra! Du får tillgång till att väva med förberedda vävar som finns på plats. Du kan även låna hem en liten väv, en spinnrock eller slända för onlineträffarna. Du har chansen att vara med i specialkurser inom temat mot en nedsatt avgift och delta i medlemsutställningar. Kurskod: 275425

Tid: tisdagar 17.30–20.15, start 16 februari
Plats: Microsoft Teams 

Deltagaravgift Alternativ 1: Medlemskap i Sörmlandskustens Konst- Och Hantverksförening 150 kr/år samt 200 kr/termin för deltagande i Spinnverkstan. Alternativ 2: Medlemskap i Sörmlandskustens Konst- och Hantverksförening 150 kr/år samt 50 kr/sammankomst i Spinnverkstan.

Tova en fäll i Mölnbo
Av vacker grå gotlandsull tovar vi en hel fäll med såpa och vatten och avslutar med att tvätta den i sjön.

Denna kurs innebär ett tyngre fysiskt arbete men principen är relativt enkel för att kunna förvandla ettårsklippt ull och kardad finull till ett värmande rustikt bruksföremål att lägga framför brasan eller i favoritstolen. Den färdiga fällen kan tvättas i maskin och tål fukt och innehåller inga kemiska tillsatser. Oömma kläder och skor rekommenderas då vi jobbar ute och ullen är otvättad.

Klicka här för att anmäla dig!

Tid: lördag 1 maj kl.10.00 – 16.00
Plats: Saltkällans gård, Molstaberg 60, 153 96 Mölnbo.
Avgift: 1 000 kr inklusive material och fika men medtag egen lunch. (Max 5 deltagare.) 
Information: www.annagran.se

Cirkusskola i Järna!
Behöver du en utmaning, vill du ha kul, behöver du släppa loss och hitta ditt egna sätt? Att träna cirkus ger dig allt detta! 
I Cirkusens olika discipliner: Lina, Akrobatik, Jonglering och Luftakrobatik kommer vi att öva balans, utveckla koordination, bli stark och flexibel i kroppen och ha kul förstås!
Välkommen till en rolig terminskurs för barn och unga mellan 7 och 18 år. 
Ålder 7-11 år
Start tisdag 9 Mars 16.30 - 18.00

Klicka här för att anmäla dig!

Ålder 11-15 år Start tisdag 9 Mars 18.15 - 19.45 

Klicka här för att anmäla dig!
https://www.abf.se/arrangemang/stockholms-lan/sodertalje/dans-teater-scenkonst/cirkusskola-i-jarna2/

Plats: Mariaskolans gymnastiksal, Hjulåkersvägen 1
Avgift: 1 018 kr

Keramik i Mölnbo - Helgkurs
Kursen passar bra för både nybörjare och för dig med viss erfarenhet. Det är en fin chans för dig som alltid velat prova på olika tekniker och idéer i lera. 

Under helgerna lär vi oss de grundläggande teknikerna från tumning till drejning och skapar en massa spännande gods. Vi kommer överens om att ses en tredje gång på kvällen, cirka tre veckor efter helgen, då vi glaserar våra gods och förbereder ugnen för bränning.

Klicka här för att anmäla dig!

Tid: 24-25 april, kl. 10-16
Plats: Högklint DV, Keramikverkstaden, Backvägen 1 i Mölnbo
Avgift: 2 400 kr inkl. fika. Materialkostnad tillkommer med 50 kr per kilo lera (inklusive glasyr o bränning) – betalas på plats, beroende på åtgång.
Ledare: Ingvill Zapffe, telefon 073 244 08 98

DANS I VÅR – JAM DANSSTUDIO
Älskar du att dansa? Har du aldrig dansat förut men är nyfiken på att prova? Kanske har du dansat förut och vill börja igen? Oavsett så är du välkommen till oss på JAM dansstudio!
Vi har dans för dig som är från 3 år och uppåt.

Streetdance, Afrobeat, Jazz, Modernt, Popping, Balett, Streetjazz, Barndans, Hiphop, Commercial Street mm.

Besök vår hemsida för mer info: www.jamdansstudio.se Vi finns både i Södertälje och Järna.

MUSIK I VÅR
Musikintresserade i Södertälje, Nykvarn och Järna, Se hit!

Är du aktiv inom musiklivet? Vill du lära dig spela musik eller längtar efter resurser och inspiration att ta din musik vidare till nästa nivå?
Vi på ABF har mycket att erbjuda dig isåfall. Tveka inte att kontakta oss för samarbete!

Vi har bland annat replokaler och studiorum i Järna och Södertälje, ljud- och ljusutrustning för alla tillfällen och genomför live-streamade konserter och musikvideos med teknisk toppkvalité.

Vi letar ständigt efter nya sätt att stötta musiklivet, så vad längtar du efter? Vad skulle ge ditt musikskapande en skjuts framåt? Hör av dig oss, så ser vi hur vi kan stötta dig. Så fort restriktionerna tillåter kommer även vårt kursutbud dra igång igen, så håll utkik på vår hemsida, samt på Facebooksidorna ABF Södertälje och Tonfabriken.

Kontakt ABF Musik: 
Arvid: arvid.rask@abf.se 
Daniel: daniel.reid@abf.se