Hoppa till huvudinnehåll

Lär dig mjölksyra dina grönsaker

Publicerad

Vill du få dina grönsaker att hålla hela vintern? Göra dem nyttigare än de var från början? Få en ny smak att ha till maten? Leka kemist med dina grödor!

Kom och lär dig grunderna i mjölksyrning – en urgammal konserveringsmetod som fortfarande används på många håll i världen. Under kursen går vi igenom mjölksyrningens grunder, lär oss en struktur för att få rätt bakterier i burkarna och låter sedan fantasin flöda.

Alla deltagare får göra 3 burkar var med valfri smaksättning från kryddförrådet. Burkarna tas sedan med hem för fortsättningen av fermenteringsprocessen och för att du ska få njuta av resultatet.

Ingår i kursen
Kunskap, burkar, grönsaker och massvis med spännande kryddor.

Dag och tid
11 Oktober kl 17.30-20.30
Plats:ABFs lokal Spinnrocken, Villagatan 11, Södertälje
Ledare Sofia Slavik som driver företaget Vildväxt och är utbildad självhushållare,svampkonsulent och naturguide med bred erfarenhet inom matförädling och vårt vilda skafferi.
Förutom mjölksyrning hålls även kurser om ätliga växter, alger och svampar i vår natur, samt workshops i andra fermenteringar.

Detta är en: Kurs/Studiecirkel

Arrangemangsnr 281653
Startdatum 11 oktober 2023
Veckodagar Onsdag
Tidpunkt 17:30–20:30
Antal tillfällen 1
Antal lediga platser 7
Plats Spinnrocken ABF Södertälje Nykvarn
Villagatan 11 15132 SÖDERTÄLJE
Pris 895 kr
Cirkelledare Sofia Slavik Kumar