Hoppa till huvudinnehåll

Ekobussen 2019

Att vi behöver förändring är vi alla överens om. Men hur ser den ut? Hållbarhet är inte längre något som ligger i framtiden utan något vi behöver ha i samtiden.

Studiebesök i en hållbar samtid

Kring Järna finns det gott om exempel på fungerande system och sammanhang, där hållbarhet är en grundläggande del i helheten. Nu bjuder vi in politiker och entusiaster till en bussresa den 5:e maj, där vi besöker några av dessa platser. Vi hämtar inspiration och möts i en miljö där vi kan skapa dialog och plantera idéer tillsammans. Oftast finner vi svaren i mötet mellan olika människor och intressen.

Resan är till både för dig som arbetar eller vill arbeta med miljlöfrågor, och för dig som är engegerad på andra sätt i en hållbar samtid.

Se nedan för mer info kring besöksmålen.
Vid frågor, kontakta Kenny (kenny.berggren@abf.se)

Anmälan och datum

Bussen går kl 10.00 från Järna, den 5:e maj.
Klicka här och anmäl dig nu för en plats på bussen!
Kostnad: 180:- / per person. Lunch tillkommer.

Schema

10.00: Avfärd Överjärna kyrka
10.30 - 11.30: Lagnö gård
12.00 - 15.00: Lindegård (inkl. lunch)
16.00: Tillbaka vid Överjärna kyrka
16.00 - 18.00: Filmvisning och samtal ABF, Storgatan 2 alt. Gula Villan

lindeborgs ecoretreat

Besöksställe 1 - Lindeborgs Ecoretreat

Med ett nytänkande jordbruk, grönsaksodlingar, biodling, lieängar, biokolproduktion och ett biologiskt vattenreningssystem arbetas det på gården för att skapa ett så livskraftigt och hälsosamt system för liv i alla dess former. I centrum på gården står Ekoladan, en hundra år gammal lada som renoverats med hållbara och naturliga material och en genomgående designidé. Lindeborgs är ett utmärkt exempel på ett självförsörjande system som värnar om sin omgivning. Vi är nyfikna på om dessa lösningar kan vara något för den framtida utvecklingen i Järna.


På Lindeborgs äter vi lunch tillsammans.

Besök hemsida

lagnö bostadskollektiv

Besöksmål 2 - Lagnö Bo

Lagnö Bo är en kooperativ hyresrättsförening som driver ett småskaligt boende för alla åldrar byggt på gemenskap, delaktighet och miljömedvetenhet. Lagne skapades i en tid då bostadsrättsförening var vägen att gå, istället valde man den kooperativa formen.

Hur gick det? Hur funkar det? Vi besöker Lagne och får en rundvandring.

Besök hemsidan