Hoppa till huvudinnehåll

Karin Bonthron

Barndans - JAM Minikids 3-6 år - Balett Jazz

Karin kommer från Dalarna, och har ägnat stor del av sin uppväxt till både musik och dans. Som 9-åring började hon dansa balett och showjazz, men intresset växte och inkluderade snart allt fler dansstilar. Efter dansstudier på gymnasiet, flyttade Karin till New York. Där utbildade hon sig till dansare vid Dance New Amsterdam och Peridance Capezio Center. Under sin tid i New York dansade hon i föreställningar både på City Center Studios och på sin skola Peridance. Utöver dansen finns det även en yogautbildning i bagaget och undervisar Strala yoga. 

Karin har stor erfarenhet av att undervisa i olika stilar, nivåer och åldrar. Hon frilansar även som dansare, samt åker gärna på olika fortbildningar och workshops. 


I min undervisning lägger jag stort fokus vid glädjen att röra och uttrycka sig med kroppen. Det är en röd tråd som följer alla mina klasser. Jag arbetar mycket med musikalitet och introducerar olika typer av musik, redan i de yngre åldrarna. Dansteknisk träning är en självklar del av lektionen, med mycket lekfullhet och glädje. För mig är kreativitet och skapande viktigt. Danslektionen ska vara en magisk stund, där vi skapar tillsammans och allt är möjligt!?

Jaana är utbildad vid Alvin Ailey American Dance Center i New York. Hon har även studerat på andra skolor i New York för danspedagoger som Max Stone, Peter Rooks och Max Luna m.fl. Efter utbildningen har hon arbetat som professionell dansare i USA på workshops och föreställningar med bl.a. medlemmar ur Alvin Ailey Dance Company i USA. Åter i Sverige arbetade Jaana som dansare i olika dansgrupper och evenemang som vattenfestivalen, invigningar, modevisningar och reklamfilmer. Hon har även medverkat och koreograferat till musikvideos och TV.

Jaana undervisar nu sedan ett antal år tillbaka på de mest populära skolorna i Stockholm. Hon har även arbetat som inriktningsansvarig för Södertäljes estetiska danslinje på Wendela Hebbegymnasiet.

Jaana fick LTs kulturpris, kategori Eldsjälspriset i Södertälje 2014!

Jaana är verksamhetsansvarig och konstnärlig ledare för JAM dansstudio.