Hoppa till huvudinnehåll

Hållbar vår med ABF Södertörn

Publicerad

ABF Södertörn satsar på hållbarhetstema i vårens kurs- och föreläsningsprogram i Haninge, Tyresö och Nynäshamn. Programmet kulminerar den 30 mars då vi i samband med Earth Hour bjuder in till en hållbarhetsdag i Haninge kulturhus med föreläsningar, information och inspiration för en miljövänligare vardag.

”Det ligger minst sagt i tiden med hållbarhet och det är ett faktum att vi inte kan fortsätta som nu där vi i Sverige lever och konsumerar som om vi hade fyra jordklot. Alla kan göra något och som studieförbund vill vi inspirera, ge tips och folkbilda så att fler kan leva hållbart i sin vardag”, säger Mia Bergbacken, ombudsman på ABF Södertörn.

Ur kursprogrammet

Bland vårterminens kurser på temat finns möjlighet att lära sig om allt från att skapa med återbruk till hållbart pensionssparande. Det blir även workshopar inom ämnet hållbar människa och stresshantering.

Ur föreläsningsprogrammet

  • Björn Wiman, kulturchef på Dagens Nyheter, som kommer till Haninge för en Lunchakademi om klimatfrågan utifrån sin bok ”Sent på jorden” (13/3).
  • Föreningen Medveten Konsumtion som besöker Tyresö och för en föreläsning med handfasta tips på hur man kan göra för att konsumera mer cirkulärt och hållbart (28/3).
  • Kulturcafé på RoJ i Haninge bjuder in till en kväll på temat remake och redesign med möjlighet att ta med och lappa, laga och ändra egen textil (28/2).

Hållbarhetsdag 30 mars

Lördag 30 mars, i samband med Earth Hour, arrangerar ABF Södertörn en Hållbarhetsdag i Haninge kulturhus med föreläsningar, information och inspiration för en miljövänligare vardag.

Hela programmet har fri entré och inkluderar föreläsningar med Andreas Jakobsson, författare till boken ”Svinnlandet” (Offside Press) om matsvinn och dumpstring; Johanna Stål, som tillsammans med Naturskyddsföreningen gett ut boken ”Ett hållbart liv” (Bonnier Fakta); samt journalisten Göran Greider som i sin föreläsning kommer att prata om hållbarhet, politik och passion. Miljöverkstan i Haninge kommun håller klimatworkshop för barn och unga, och Naturskyddsföreningen Haninge finns på plats med årets Klädbytardag.

Bilder

Mer information: