Hoppa till huvudinnehåll

FreeZone Haninge blåser liv i Handenterminalen

Publicerad

Efter en längre tid av ovisshet om och när Jordbro Kultur- och Föreningshus skall rivas har FreeZone nu hittat nya lokaler i Handenterminalen 2 i Haninge, med möjlighet för tillväxt och stabilitet. Den 3 februari öppnar FreeZone upp sina ny lokaler för ungdomar och den 7 februari är det Öppet Hus, kl 16-21, för allmänheten som vill besöka verksamheten.

– Att äntligen kunna möta ungdomars kraft och initiativförmåga på en så central och upplyst adress känns privilegierat och angeläget i tider som dessa, säger Chelsea Muco verksamhetsansvarig för FreeZone.

I april 2018 startade FreeZone – en ung- och kulturverksamhet i Jordbro Kultur-och Föreningshus. Verksamheten drivs genom ett partnerskap mellan Kultur- och fritidsförvaltningen i Haninge, ABF Södertörn och Studieförbundet Vuxenskolan Stockholms län. Verksamheten skall verka för alla unga, 15-25 år, oavsett bostadsort, etnicitet, könsidentitet eller sociala och ekonomiska uppväxtvillkor. 

- I våra lokaler hänger man inte utan hit kommer ungdomar som vet att livet har mer att ge om man använder sin eldsjäl på rätt sätt, säger Ludvig Häger ledare FreeZone.

FreeZone syftar till att ta till vara på ungdomars kraft och initiativförmåga och arbeta med att ge unga personer verktyg, genom förmågor inom kulturen som kan bidra till att unga kan påverka sitt eget liv och samhället i positiv riktning. Stimulera till att ungdomar med olika bakgrunder träffas, för att gemensamt utöva sina intressen och formulera sig kring sin situation.

– Jag har sett det gång på gång i våra studios då destruktivitet vänds till kreativitet och den känslan är obeskrivlig, säger Fideli Ahlberg Döhmers, ledare på FreeZone.

FreeZone består av olika former av kulturverksamheter såsom musikproduktion, låtskriveri, kreativt skrivande, konst och hantverk, sång, podcast, poesi/spoken word, foto- och filmredigering, teater, dans, brädspel samt E-sport. 

För mer information (och bilder), kontakta:

Chelsea Muco, Studieförbundet Vuxenskolan, Stockholms län
Telefon: 070-020 21 15, 08-120 55 161
Mail: chelsea.muco@sv.se

Eller:

Patrick Stockhammar, ABF Södertörn
Telefon: 072-092 31 01
Mail: patrick.stockhammar@abf.se