Hoppa till huvudinnehåll

Kultur- & studieprogram hösten 2022

Nytt nummer ute nu! Här kan du läsa och ladda ner höstterminens Kultur- & Studiemagasin med kurser, föreläsningar, musik- och kulturprogram i Haninge, Tyresö och Nynäshamn.

Läs digital broschyr
Ladda ner som pdf (0,9 MB) 

Sök bland studiecirklar & kurser på hemsidan
Sök bland evenemang & föreläsningar på hemsidan

Beställa exemplar

Vill du att vi postar broschyren till dig? Kontakta oss på info.sodertorn@abf.se eller 08-556 520 30.

Om omslagsbilden

Hej Mats Persson, Haningebaserad grafisk formgivare som har illustrerat omslaget till höstens Kultur- & Studiemagasin från ABF Södertörn!

  • Berätta om omslagsbilden, hur har du tänkt kring motivet och temat?

"Temat som jag utgick från var demokrati, och mer specifikt att det skulle vara ett val under hösten. Jag ville med bilden visa känslan av att kunna förändra samhället och påverka sin framtid genom den här lilla lappen som vi röstar med. Personen som är i fokus har en massa stora, nästan överdrivna drömmar, som står i kontrast till verkligheten som är lite mer färglös. Tanken är inte att den verkliga världen ska kännas deprimerad, utan snarare att lyfta fram det exceptionella med att rösta."

  • Hur fick du idén?

"Det jag visste var att jag var sugen på att måla, och att jag ville göra något där det skulle passa. Jag är bildlärare på högstadiet, och brukar göra en uppgift med mina elever där de först får jobba med foton i Photoshop, som vi sen skriver ut, och så får de måla uppepå bilderna. Det brukar bli häftiga bilder, och det ville jag testa med det här projektet."

  • Om det var du som var personen i fokus på bilden, vad skulle vi se i din ”drömvärld”?

"Jag har en tydlig bild – mindre rasism, mer medmänsklighet och mjukare värden!"