Hoppa till huvudinnehåll

No planet B - folkbilda om klimatet!

Omvandla din klimatångest till klimataktivism! Folkbildning, föreningslivet och folkrörelser är viktiga byggstenar i omställningen till en hållbar planet. På studieförbundet ABF kan du organisera och bilda dig tillsammans med andra engagerade!

 

Starta en studiecirkel

Starta en studiecirkel med andra klimataktivister. Exempel på ämnen att ägna er åt är social rättvisa, konsumtion, kapitalism och ekonomi, psykisk ohälsa och klimatångest, närodling och matproduktion, hållbar omställning och/eller prepping. 

Folkbildningens pedagogik bygger på att man lär sig bäst tillsammans med andra! Ni kan använda våra lokaler för diskussioner, workshops och studier. Det går även bra att hålla det på distans över nätet. Kom igång och starta en studiecirkel här!

Studiematerial om klimat och hållbarhet:

Det här hjälper ABF Södertörn till med:

  • Studiematerial
  • Ledarutbildningar
  • Tips och idéer för era folkbildande studier
  • Lokaler
  • Kontakter och nätverk
  • Kostnadsersättningar
  • Försäkringar
  • Tillgänglighet
  • Arrangörskap
  • Kommunikation

Bli en folkbildande ledare och ambassadör

Bli en vass ledare som kan organisera studiegrupper, djupdyka i studiematerial, leda cirkelverksamhet och planera folkbildande aktiviteter.

Som cirkelledare är du pedagog, inspiratör och sammanhållande kraft i studiecirkeln. Vi på ABF Södertörn utbildar dig i ledarskap, kommunikation och pedagogik. Du kan läsa mer om att utbilda dig till cirkelledare här.

Arrangera hos oss

Vill du arrangera en föreläsning om klimatet, anordna en workshop om metoder framåt eller visa en film om global uppvärmning? Välkommen att göra detta i samarbete med ABF Södertörn!

ABF Södertörns lokaler i Haninge, Tyresö och Nynäshamn är möjliga att boka för möten, studiecirklar och mindre föreläsningar. Välkommen att kontakta oss för mer information.

Starta en förening eller ett nätverk

Runtom i Stockholm sjuder det av verksamhet som arbetar med klimatkrisen på olika sätt. Det genomförs aktioner, demonstrationer och folkbildande verksamhet i form av kurser, cirklar, föreläsningar och seminarier. Ett av de enklaste sätten att kick-starta din klimataktivism är att gå med i någon av de befintliga rörelserna! 

Men - utöver detta kanske du vill organisera ett nytt nätverk eller starta en ny förening som arbetar med dessa frågor? Det kan du göra i samråd med ABF Södertörn. 

Vi kan ge dig resurser och tips på hur du enklast går tillväga, samt ser till att ni får de utbildningar som behövs för att driva en förening. Läs mer om hur föreningsverksamheten fungerar hos ABF Södertörn här.