Hoppa till huvudinnehåll

Hemestra i Värmland del 1

Publicerad

Folkhälsomyndigheten avråder från resor allt för långt från hemmet i sommar. Det kan tyckas tråkigt, men vi på ABF ser det som en möjlighet att lära känna vårt eget län lite bättre. Vi bad våra verksamhetsutvecklare runt om i våra 13 kommuner att skicka in sina bästa "hemestertips".

I sommar ska vi på ABF ha semester hemma. Något vi faktiskt ser fram emot. Vid det här laget har nog alla hört uttrycket "hemestra", alltså semestra på hemmaplan. Det finns mycket att se och göra runt om i Värmland, bara vi lyfter blicken lite. Det ligger något i uttrycket "att vara hemmablind".

Vi har valt att sammanställa några godbitar från respektive kommun. Här kommer del ett av tre med tips på vad som finns att se och göra i kommunerna Hammarö, Filipstad och Årjäng. Kom ihåg att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma om du är sjuk.

Hammarö:

Viktoria som jobbar på Hammarö tipsar om följande ställen att besöka.

Skärgårdsmuseet på Lövnäs
https://www.hammaro.se/bo/uppleva--gora/skargardsmuseum/

Möruddens badplats är så mysig. Länken nedan är till den restaurang som ligger vid vattnet. De har en stor uteservering. Bredvid finns det också glasskiosker, camping och en hamn.
https://moruddensbrygga.se/

Hammarö sydspets, Skage fyr
Åk till Takene på Hammarö så långt man kan åka. Där finns en parkering. Ta sedan en promenad på cirka två kilometer till fyren. Det finns också ett fågeltorn där man ibland kan  få se när de ringmärker fåglar.

Getingberget Hammarö har en ljuvlig badplats. Här kan man
 gå hela vägen till Bonäsudden. 

Filipstad: 

Hennickehammars herrgård har öppet och här kan du fiska, äta god mat ochbada i badtunna. Storhöjden med Big Hill Lodge har öppet och det ger också en fantastisk överblick över Filipstad.
https://hennickehammar.se/

Kalhyttan har rullskidor, frisbeegolf, motionsspår m.m.
http://www.kalhyttan.se/

I övrigt tipsar Ayla som jobbar i Filipstad om Bergslagskanalen och Svartälven som ska vara kanonfina ställen att besöka.

Årjäng:

Intresserad av bilar? Då kan Båstnäs bilkyrkogård vara något för dig. Du hittar den i Årjäng.
https://www.arjang.se/sv/Invanare/Uppleva--gora1/Kultur1/Kulturhistoria-och-Kulturarv/Ivanssons-bilskrot/