Hoppa till huvudinnehåll

Hip Hopbussen

Publicerad

För andra året i rad åker HipHopbussen på turné i Sverige. Den 29 augusti kommer den till Sundsvall och Kusten Folkets Hus i Bredsand. Eventet är gratis att delta vid.

Hiphopbussen är ett samarbete mellan ABF, Folkets Hus och Parker och Hyresgästföreningen tillsammans med skivbolaget Redline recordings.

Genom en mobil studio och flera olika workshops ska ungdomar få testa på att skriva texter, producera beats och framföra sina låtar i Hiphopbussen. Vid sidan av musikskapandet i Hiphopbussen finns en förhoppning om att projektet ska ge unga möjlighet att reflektera över samhällsfrågor och skapa framtidstro. Tanken är att ungdomarna ska kunna göra sin röst hörd, lyfta de frågor som ligger dem närmast hjärtat, men också väcka intresset för ett politiskt och samhälleligt engagemang som leder till förändring på just sin ort. 

Red Line Records-legenderna Masse och Salla Salazar kommer att vara med som workshopledare tillsammans med Ametist AzordeganPå en mobil scen som byggs upp invid bussen, kommer det kunna göras framträdanden av deltagarna själva och andra aktiviteter som man tycker passar in, tex. uppträdande av en lokal artist, open-mic

Evenemanget är kostnadsfritt med olika aktiviteter under kvällen som pågår mellan kl 17.00-22.00. Förutom workshops så bjuds det på grillat, godis, fika, frukt och underhållning. Missa inte detta!

För info och anmälan till workshops:
Kontakta Veronica Österlund, 070-212 62 26, veronica.osterlund@gmail.com 

Hiphopbussen görs i samarbete mellan ABF, Folkets Hus och Parker och Hyresgästföreningen för att stärka det lokala samarbetet mellan organisationerna men också för att tillsammans skapa plattformar, ge verktyg och förutsättningar till unga vuxna utifrån det vi är bäst på inom respektive organisation. Vi vill fånga nya röster och få fler att engagera sig på olika sätt.