Hoppa till huvudinnehåll

BRIS - nätverksträff HT 2019

Publicerad

Välkommen på Bris nätverksträff! Barns rätt till delaktighet och inflytande. Tisdagen den 24 september klockan 13.00-16.00.

Barn har rätt till delaktighet och inflytande över frågor som rör deras liv. Men hur gör man, och varför är det viktigt? På Bris nätverksträffar bjuder vi på teori och praktik. Emma Bennwik från Bris berättar om vad barnkonventionen innebär för ditt arbete med barns delaktighet. Lisa Bragée delar med sig av metoder och verktyg från Bris innovationslabb, och visar på vilket resultat arbetet med barns inflytande gett i stadsdelen Tynnered i Göteborg.

Du kommer också få lyssna på Sveriges elevråd – SVEA, en organisation som arbetar för en bättre och mer demokratisk skola. De kommer att prata om varför skoldemokrati är viktigt, vad vuxna på skolan kan göra för att stötta och stärka elevinflytandet samt ge goda exempel på vad som händer när elever får möjlighet att påverka sin skola. En viktig del av nätverksträffen är möjligheten till dialog och samverkan. Därför har vi avsatt tid för att arbeta med olika autentiska barnrättsdilemma. För att förstå att vi delar dessa dilemman och alla är viktiga för att hitta nya vägar framåt. Kom och var med på en viktig dag!

Tisdagen den 24 september klockan 13.00-16.00, registrering från 12.30

  • Härnösand: ABF Parketten, Ådalsvägen 15
  • Sundsvall: ABF, Östra Långgatan 17
  • Kramfors: ABF, Parkgatan 14
  • Sollefteå: ABF, Djupövägen 48

Till anmälan