Hoppa till huvudinnehåll

Barn beter sig bra, om de kan

Publicerad

- En föreläsning för dem som vill kunna förstå vad det är som får barn att tjata, krångla & bråka.

 

Barn gör så gott de kan, beteenden beror oftast inte på bristande motivation, utan på att barnet inte har förmågan som behövs. I den här föreläsningen tar vi steget från att korrigera ett destruktivt beteende ( lära barnet lyda genom konsekvenser, hot eller belöningar ) till att försöka förstå vad som kan vara orsaken; anknytningsfrustration, omognad eller att samspelet med de vuxna inte fungerar. Föreläsningen bygger på modern utvecklingspsykologi som förmedlas på ett lättförståeligt och användbart sätt för att ge föräldrar och personal som arbetar med barn möjlighet att hitta långsiktiga lösningar - en positiv förändring för barnet, familjen och barngruppen.

Vi ska inte föra ett kring mot symtomen; barnet bråkar, barnet vill inte somna ensam, barnet ljuger och överdriver, barnet tjatar och klänger osv. utan börja med försöka förstå och därefter hitta sätt att hantera det som händer: 

HUR gör jag? HUR kan jag som förälder eller lärare hitta ett sätt att bemöta barnet som stärker vår relation och stärker barnets självkänsla och integritet?

För vem? Vuxna som möter barn i sitt arbetsliv och alla slags föräldrar som vill lära sig mer.

VAR? ABF i Sundsvall torsdag 7 mars kl 12.00 eller 18.00. Anmälan via billetto.se