Hoppa till huvudinnehåll

"Rätt till en jämlik och tillgänglig ålderdom"

Publicerad

Y-läns Dövas Förbund tillsammans med Riksteaterns Tyst Teater och ABF Västernorrland vill bjuda in er till seminarium med titeln ”Rätt till en jämlik och tillgänglig ålderdom – hur kan vi uppnå det?”.

Y-läns Dövas Förbund tillsammans med Riksteaterns Tyst Teater och ABF Västernorrland vill bjuda in er till seminarium fredag 13 november på Parketten med titeln ”Rätt till en jämlik och tillgänglig ålderdom – hur kan vi uppnå det?”. Där kommer vi att lyfta och belysa äldrefrågor ur minoritetsspråksperspektivet. Syftet med detta är att bidra med förståelse och kunskap kring målgruppens behov, till tjänstepersoner och politiker som jobbar med främst äldrefrågor kring minoritetsspråksgrupper, också frågor kring funktionsvariationer och mänskliga rättigheter.

Tid: Fredagen den 13 november kl. 10.00-12.00
Plats: ABF, parketten
Adress: Ådalsvägen 15 i Härnösand

Seminariet är helt kostnadsfritt och era närvaro är högst önskvärd, speciellt nu när frågan är aktuellt. Vi bjuder även på lätt förtäring och fika.

Anmälan gör du här!  Anmälan är bindande.
OBS! Begränsat antal deltagare till seminariet pga coronapandemin.

Självklart kommer vi se till att vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande antal i publiken som i dagsläge är 50 personer och vi kommer att se till att vi alla ska ta hänsyn till säkert avstånd. Enligt Stora Teatern blir det väldigt gott om utrymme och säker avstånd i publiken eftersom det är en stor sal.

Fördjupad information finns i bifogad fil om båda föreställningen och seminariet.

PANELSAMTAL

Maja Westerlund, moderator och publikcoach i Västernorrland
Britta Knapp Thyr (MP), ordförande i distriktsstyrelsen, gruppledare och ledamot i kommunfullmäktige, ordförande i Samhällsnämnden
Birgitta Wiklund, aktivist och CODA (Children of Deaf Adults)
Thyra Lindström, styrelserepresentant från pensionärsföreningen och dövförbundet 

Föreställningen ges på både svenskt teckenspråk och talad svenska medan via seminariet finns det teckenspråkstolkar som tolkar båda svenskt teckenspråk och talad svenska. Vid seminariet kommer det att finnas tolkar mellan svenskt teckenspråk och svenska.

 

RIKSTEATERN – Scenkonst som sätter tankar och känslor i rörelse – för alla, överallt.
Närmare 40,000 medlemmar skapar möjligheternas scen och öppnar mötesplatser i hela Sverige.