Hoppa till huvudinnehåll

Skrivarutbildning 2022

Publicerad

"Vässa din penna och ta makten" - Inbjudan till utbildning

En skrivarutbildning för dig som tillhör arbetarrörelsen i Västernorrland eller Jämtland som vill bli bättre på att skriva. Föreläsningar varvas med workshops och eget skrivande med individuell feedback under fem tisdagskvällar i februari och mars. Utbildningen sker digitalt via Teams.

--------------

Högern dominerar i media, i sociala medier och på debattsidorna. Arbetarklassen osynliggörs och högern sätter agendan i debatten. Det måste vi ändra på.

Skrivande är makt. Det spelar ingen roll om du bråkar med din hyresvärd,
förhandlar mot din arbetsgivare eller deltar i den nationella politiska debatten - du kommer alltid ha användning till en vass penna. Under denna utbildning kommer teori att blandas med workshops och skrivande på egen hand där du får individuell feedback.

Utbildningen riktar sig till dig som tillhör någon av arbetarrörelsens organisationer i Västernorrlands eller Jämtlands län. Det spelar ingen roll om du är van att skriva eller om du aldrig skrivit. Kursen genomförs digitalt på kvällstid och är kostnadsfri.

Kurshandledare
Jonas Bergström, politisk redaktör på Tidningen Ångermanland, ansvarar för utbildningen. Jonas har skrivit ledare i 10 år, varit ansvarig utgivare för SSU:s idépolitiska tidskrift Tvärdrag och varit politisk redaktör på Folkbladet Västerbotten. Jonas har erfarenhet i att hålla skrivarkurser samt av att handleda praktikanter från Aftonbladets ledarskribentutbildning.

Föreläsare
Ingvar Persson är klippan på Aftonbladets ledarsida som alltid skriver om det som är viktigt för löntagare. När Ingvar skriver om arbetsmarknaden, då läser alla.

Lotta Ilona Häyrynen är skribent, författare och kreatör. Hon har tidigare varit redaktör för Frihet, ledarskribent på Aftonbladet och skriver nu för Arbetet med ett stort genomslag både i kulturdebatten och i den politiska debatten.

Utbildningen sker digitalt via Microsoft Teams.


Träff 1: Tisdag 1/2 kl 19-20:30
Så skriver du vassa insändare – Jonas Bergström

Träff 2: Tis 15/2 kl 19-20:30
Så skriver du för att bli läst – Ingvar Persson

Träff 3: Tisdag 1/3 kl 19-20:30
Så skriver du vassa debattartiklar – Jonas Bergström

Träff 4: Tis 15/3 kl 19-20:30
Så blir du vass i sociala medier – Lotta Ilona Häyrynen

Träff 5: Tis 29/3 kl 19-20:30
Så fortsätter du att utvecklas i ditt skrivande – Jonas Bergström

 

Anmälan 

Anmälan senast den 23 januari gör du här!