Hoppa till huvudinnehåll

ABF Har ordet

Den 7 januari började jag mitt nya jobb som studieombudsman för ABF Västerås. Ett uppdrag jag verkligen såg fram emot. På min anställningsintervju fick jag bland annat frågan om vad jag skulle göra de första sex månaderna om jag fick jobbet. Jag minns inte exakt vad jag svarade men jag är helt säker på att ett virus inte ingick i svaret. De senaste veckorna har ägnats åt att skjuta fram verksamhet, ställa om verksamhet, snabba inventeringar av kompetens och system, inventeringar av behov osv.

Det jag kan konstatera så här långt är att vi ställts inför ett faktum vi har att hantera. Och vi hanterar det. På vår hemsida kan du läsa om hur du kan genomföra digitala cirklar och arrangemang Vi kommer att fortsätta att fylla på med mer tips och idéer allt efter som. Jag är övertygad om att det är ett bra sätt att fortsatta föreningens verksamhet men också att få färre att känna sig isolerade.

Folkbildningen och ABF har byggts på vikten av fysiska möten men verkligheten ser annorlunda ut än vad den gjorde för 10 år sedan, ja till och med för några veckor sedan. Digitala möten är något vi måste fortsätta att bygga på. Inte” istället för” utan som ett komplement till de fysiska. Och om vi tillsammans gör det på rätt sätt och hittar nya vägar för en än mer utbredd folkbildning, ja då har till och med det här elaka viruset gjort någon nytta. Det blir helt enkelt nya sätt att ”Göra en annan värld möjlig”.

Med en förhoppning om ett snabbt tillfrisknande för alla

Eva-Marie Rasmusson
Studieombudsman