Hoppa till huvudinnehåll

Är du vår nya verksamhetsutvecklare?

Publicerad

Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) är Sveriges ledande studieförbund. Vi erbjuder studiecirklar, kurser, föreläsningar samt kulturarrangemang i alla landets kommuner.

Vår kollega har fått tjänstledigt för att prova på annat och nu söker vi hennes efterträdare till vår kreativa och idéförankrade avdelning. Vi sätter bildningen i fokus och fungerar som en pedagogisk resurs för våra medlems- och samarbetsorganisationer. Vi är både arrangörer och medarrangörer till olika studiecirklar och kulturprogram. Vidare arbetar vi ständigt med att skapa mötesplatser för människor. Mötesplatser som bärs av våra värderingar och ABF:s idéprogram, ett arbete som du kommer att vara en del av. ABF Västerås omfattar Västerås, Fagersta, Norberg och Sala och vi är idag 15 medarbetare.

Om tjänsten

Rollen som verksamhetsutvecklare innehåller både operativt och strategiskt arbete. Du kommer att arbeta med bildningsverksamhet tillsammans med medlems- och samarbetsorganisationer, fånga upp bildningsbehov i vardagen, söka nya samarbeten med grupper och föreningar och hitta vägar för annan finansiering av verksamheten. Ditt huvudområde innefattar utvecklingen av fria grupper och etniska organisationer och föreningar i Västerås.

Du får chansen att vara med och jobba i en folkbildande miljö med kollegor som brinner för det. Vi erbjuder dig att vara en del i en lärande organisation, där du får arbeta med frihet under ansvar och där du har stora möjligheter att testa egna idéer. Självklart delar du arbetarrörelsens värderingar.

Du kommer att ha Västerås som arbetsområde och utgå ifrån Växhuset, även om resor till de andra kommunerna i avdelningen kan förekomma.

Arbetet innebär:

 • Komma med idéer, fungera som pedagogisk resurs och möjliggöra verksamhet tillsammans med våra medlems- och samarbetsorganisationer, fria grupper och lokala aktörer.
 • Administration av studier och återrapportering av folkbildningsverksamhet.
 • Aktivt arbeta med att fånga upp folkbildningsmöjligheter i vardagen.
 • Hålla kontakt med och utgöra ett pedagogiskt stöd för cirkelledare.
 • Kvalitetsuppföljning av folkbildningsverksamhet.
 • Söka projektmedel för att möjliggöra större verksamhet och samarbeten.
 • Skapa mötesplatser som grundas i ABFs ideologi.
 • Dina målgrupper är etniska föreningar, fria grupper och kultur. Integration är en viktig del och arbetet med våra mötesplatser och ex planering av Läxhjälp och inkluderingsträffar är prioriterade.
 • Nätverkande och samarbete med andra aktörer och myndigheter.

 

Vi söker dig som:

 • Har erfarenhet av att organisera, leda och utveckla verksamhet och grupper.
 • Har hög social kompetens och är serviceinriktad, lyhörd, öppen och flexibel. Du är samarbetsinriktad med stort eget ansvarstagande och engagemang.
 • Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, samt i tal på engelska.
 • Brinner för och har goda kunskaper om folkbildning, ideella organisationer och föreningsliv.
 • Har god förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp.
 • Delar arbetarrörelsens värderingar.

Meriterande

Flerspråkighet och tidigare erfarenhet av liknande arbete är meriterande. Vi värdesätter även att du har goda kontaktnät inom det geografiska området. Kunskaper i vårt system Gustav. B-körkort.

Om ansökan

Heltid med oreglerad arbetstid – kvällar och helger förekommer och är en förutsättning för att kunna sköta arbetet. Vi har kollektivavtal med Handelsanställdas förbund.

Vi rekryterar utifrån kompetens och strävar efter ökad mångfald, lika rättigheter och mot diskriminering.

Intervjuer sker fortlöpande. Sista ansökningsdag 18/2, tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Tillträde snarast/efter överenskommelse. Tjänsten är ett vikariat t.o.m. 22-09-15 med eventuell möjlighet till tillsvidareanställning.

Kontaktperson: Studieombudsman Eva-Marie Rasmusson eva-marie.rasmusson@abf.se

Facklig kontaktperson: Robert Holm robert.holm@abf.se  

Ansökan skickas till: eva-marie.rasmusson@abf.se