Hoppa till huvudinnehåll

HBTQ+Gruppen

Publicerad

En ny mötesplats för unga HBTQIA+personer i Växhuset, Västerås.

RFSL Västmanland, ABF Västerås och Ungdomsmottagningen Västmanland (UM Västmanland) öppnar tillsammans upp en mötesplats för unga HBTQ+-personer i Växhuset, Västerås. Samverkan sker genom en överenskommelse om idéburet offentligt partnerskap (IOP) under arbetsnamnet HBTQ+-gruppen.

HBTQ+-gruppen är en gruppverksamhet riktad till unga HBTQ+-personer i Västmanlands län i åldern 13–23 år. Syftet med verksamheten är att skapa förutsättningar till en god psykisk, fysisk och sexuell hälsa hos målgruppen. Verksamheten ska fungera som en mötesplats där unga HBTQ+-personer kan träffa likasinnade, möta tillförlitliga vuxna och ha goda samtal.

Mötesplatsen håller öppet varannan tisdag ojämna veckor klockan 15:30-17:30 och här finns, förutom fika, möjligheter för unga HBTQ+-personer att träffas, lära känna varandra och hitta på aktiviteter ihop. För oss som arrangerar mötesplatsen är det viktigt att se till att alla som besöker oss blir bemötta med öppenhet, engagemang och värme och det finns alltid minst en personal närvarande.

När? Kl. 15:30-17:30, varannan tisdag ojämna veckor. Start 1/3.
Hur? Öppen ingång, ingen föranmälan krävs
Var? ABF Källan Växhusets källarvåning, Viktor Larssons plats 1

Invigning sker den 1/3.