Hoppa till huvudinnehåll

Lär dig att läsa en årsredovisning!

Publicerad

Rusta dig själv inför din förenings årsmöte genom att delta i ABFs kostnadsfria snabbkurs i hur man läser och förstår en årsredovisning.

Föreningsdemokrati är fantastiskt! Medlemmarna själva eller genom ombud fattar besluten om vilka som ska styra föreningen och godkänner också den sittande styrelsens arbete under året som gått.

Det är viktiga beslut, men de ekonomiska termerna är inte relevanta för de flesta av oss i vår vardag. Sen sitter vi plötsligt där och ska vara med och fatta beslut utifrån ett underlag som vi inte riktigt har förståelse för. Vi är nog många som känner att vi vill veta mer, men drar oss för att ställa frågor; "Alla andra verkar ju tycka att det ser bra ut och säger JA, så jag gör också det."

Känner du igen dig i situationen? Då är den här kvällskursen något för dig! Med föreningsmänniskan Elisabeth Löf kommer du att få en pedagogisk genomgång av årsredovisning för ideell och ekonomisk förening. Du kommer också att få kunskap om vad man ska förvänta sig av innehållet i en verksamhetsberättelse och revisionsberättelse.

Medlemmar ur ABF Västerås medlemsorganisationer/samverkansparter kommer att prioriteras om arrangemanget blir fullbokat. Ange gärna också i din anmälan vilken förening du är med i.

Kursen hålls på distans via Teams. Sista anmälningsdatum är 23 januari