Hoppa till huvudinnehåll

ABF söker projektledare för riktade insatser mot målgruppen ungdomar

Publicerad

Som projektledare gentemot målgruppen ungdomar agerar du som spindeln i nätet för våra riktade insatser för målgruppen, tillsammans med vår personalgrupp, våra uppdragsgivare och olika samarbetspartners inom vår bildningsorganisation. ABF FyrBoDal söker dig uppdrags – och projektledare som är en trygg och tydlig vuxen som kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Arbetarnas Bildningsförbund är Sveriges ledande studieförbund. Vi är partipolitiskt obundna men våra värderingar sammanfaller med arbetarrörelsens.

ABF är, och ska vara, en förändringskraft för ökad jämlikhet och en mer deltagande demokrati. Vi tror på lärande och bildning och stimulerar till vidareutveckling. ABF FyrBoDal är en avdelning, med många olika arbetsställen, som värderar öppenhet, gott bemötande och mångfald.

ABF FyrBoDal är en stor ABF-avdelning såväl geografiskt, verksamhetsmässigt och sett till antal medlemsorganisationer där utåtriktat, ansvarsfullt och lyhört arbetssätt är en förutsättning för framgång. Du blir en del i en värderingsstyrd, målinriktad och engagerad personalgrupp där varje roll behöver vara kompatibel med såväl personalgrupp som organisationens många styrdokument.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Strategiskt organisera, operativt leda och kollegialt utveckla våra riktade insatser gentemot barn och ungdom.

 • Som spindeln i nätet för ABF FyrBoDal kommer du vara ansvarig och ingå i arbetsgrupper för de olika uppdragen och projekten.

 • Din roll blir också att hålla i taktpinnen/leda uppdrag och projekt gentemot våra samarbetspartners såsom kommunledningar. Du kommer att vara ABF´s ansikte utåt och med din kreativitet och kunskap skapa förutsättningar för uppdrags och projektinsatserna och dess utveckling.

 • Du kommer med din erfarenhet och kunskap bygga upp projektet utifrån grundidén och jobba över hela FyrBoDal men vara hemmahörande på ABF-Huset i Uddevalla.

 • Företräda ABF utifrån de kännetecken vi vill bli förknippade med Du kommer också vara den som söker föreläsare med spetskompetens och hitta en röd tråd för våra samarbetspartners och dess målgrupper att arbeta med.

 • Utåtriktat arbete med nätverksbyggande, föreningslyftande och riktade insatser för målgruppen

 • Verksamhetsadministration, projektredovisning och verksamhetskommunikation gentemot såväl administrativ enhet som; ledningsgrupp, kollegor, cirkelledare, kulturarbetare och övriga resurspersoner

 • Deltagande i olika dialogforum och delregionala interna arbetsmöten är också en del av arbetsvardagen.

Vi söker dig som:

 • Har relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt samt några års dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna från en ideell organisation.

 • Identifierar, hanterar och följer upp detaljer i arbetet samt sköter meddelandeservice och återkoppling oklanderligt

 • Trivs i ett högt arbetstempo och är van vid att själv komma på och utveckla egna idéer för att organisationens mål skall bli uppfyllda

 • Kunskap i arbetet med dokumentation, återkoppling, projektskrivning samt utvärderingar är meriterade. Du kommer också att utveckla arbetsmaterial som skall landa i metodhandledningar/exempelsamlingar för de olika uppdragen/projekten.

 • Uttrycker dig välformulerat och tydligt i tal och skrift. Försäkrar dig om att mottagaren har förstått budskapet och har förmåga att anpassa budskapet.

 • Är resultatorienterad och klarar av samt vill nå ut till våra målgrupper i uppdrag och projekt samt landa i genomföranden.

 • Har erfarenhet av arbete med ungdomar i utsatta områden och gärna inom kommunal regi.

 • Besitter erfarenhet av integrationsinsatser och arbete i segregerade områden alternativt utbildning i integration/mångfald

 • Har stor erfarenhet av att jobba med föreningar, har god föreningskunskap och använder sig av ett såväl utåtriktat som flexibelt arbetssätt

 • Planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt

 • Identifierar och genomför aktiviteter som leder i målets och organisationens satta riktning

Extra meriterande är kompetens inom följande områden; groomning, BBIC, MI, PTSD samt TMO

Sista ansökningsdag: 2021-11-26

Tillträdesdag: 1/1 2022

Tjänstgöringsgrad: Heltid

Lön: Enligt kollektivavtal mellan KFO och Handelsanställdas förbund samt Akademikerförbunden Facklig representant: Nancy Contreras, nancy.contreras@abf.se 010-722 01 62

Placeringsort: Uddevalla

Körkort och tillgång till bil är viktigt och ett stort plus om du har körkort för buss.

Ansökan med CV e-postas till tobias.holmberg@abf.se märkt ”Projektledare målgruppen ungdomar”. Intervjuer sker löpande. Slutintervju med tillhörande arbetsprov kommer också att genomföras för de som går vidare från 1:a intervjun.

Vid frågor om tjänsten kontaktas Tobias Holmberg på 0735-17 31 02, Håkan Chalto på 0703-91 07 02 eller Magnus Svensson på 0735-19 31 07