Hoppa till huvudinnehåll

Sommarkurser 2018!

Publicerad

Upptäck något nytt i sommar! Vi har samlat en bukett av inspirerande kurser som kan berika dig under sommarledigheten. Välkommen med din anmälan!

I år erbjuder vi extra många roliga sommarkurser! Allt från Sommarblues på gitarr till Berättarteknik i det gröna. Du hittar sommarkurserna här nedanför och vi uppdaterar listan efter hand.Välkommen att följa länkarna för mer information och anmälan. Det går också fint att anmäla sig per telefonnummer 031-774 31 10.

Pst! Sommarkurserna blir snabbt fulla så vänta inte för länge med din anmälan...

Berättarteknik i det gröna - 23 juni

Kliv in i berättandets magiska värld i sommar! Här ägnar vi oss åt muntligt berättande och aktivt lyssnande. Omgivna av hav och natur på Sillvik övar vi oss i berättande och kommunikation. Våra verktyg är ordet, sinnena, minnet och fantasin. Sista kvällen kurar vi skymning runt lägerelden med våra historier.

(Pssst! Kursen ges även den 12-13 juni, se längre ner i listan) 

Dekor- och screentryck (keramik) - 1115 juni

Har du jobbat ett tag med keramik och gillar bilder, färg och mönster? Då har du möjlighet att gå vår uppskattade kurs i dekor- och screentryck på keramik! På kursen får du prova på att överföra bilder, foton, teckningar eller mönster på lera. Välkommen till en försommarvecka i keramikverkstan!

Berättarteknik i det gröna - 1213 juni

(se beskrivning ovan) 

Klädsömnad -1821 juni FÅ PLATSER KVAR!

Det här är en sommarkurs för klädintresserade, både nybörjare och erfarna är hjärtligt välkomna. Du kanske vill få hjälp med att lära dig sy den där sommarblusen till midsommarafton du alltid velat ha? Eller en enkel sommarklänning? 

Keramik från början - 1820 juni

Är du en kreativ person som tycker om att jobba med händerna? Då kanske lera är materialet för dig! Här får du chansen att lära känna olika leror och testa på flera tekniker för att forma leran. Du kommer att upptäcka att det mesta är möjligt att göra i keramik!

Teckning och akvarell x 2 - 1821 juni

I den här kursen går vi igenom grundläggande tekniker i kol- och blyertsteckning och akvarellmåleri. Vi undersöker även kombinationen akvarell/gouache. Vid lämpligt väder inspireras vi också av vår omgivning. Kursen ges i två omgångar, samma datum. Klicka här för att anmäla dig till kursen kl. 10.00-13.00. Klicka här för att anmäla dig till kursen kl. 14.00-17.00.

Alla kan måla! - 2527 juni

Kom och måla förutsättningslöst i sommar och se vad som händer. Lägg bort dina föreställningar om hur konst ska se ut! Tillsammans släpper vi loss bland färgerna i ateljén och fokus ligger på vår skaparglädje. Välkommen att lära dig grunderna i måleri på ett prestigelöst sätt och att lära känna din inre konstnär. 
Kursen ges även fredag-söndag samma vecka (29 juni-1 juli). Klicka här för att komma till helgkursen. 

Dreja! - 2529 juni FULLSATT

En femdagars-kurs där du får möjlighet att finslipa dina drejkunskaper! Vare sig du är nybörjare eller van drejare så får du tid och handledning att utveckla dina färdigheter på din egen nivå. 

Alla kan måla! - 29 juni1 juli

Kom och måla förutsättningslöst i sommar och se vad som händer. Lägg bort dina föreställningar om hur konst ska se ut! Tillsammans släpper vi loss bland färgerna i ateljén och fokus ligger på vår skaparglädje. Välkommen att lära dig grunderna i måleri på ett prestigelöst sätt och att lära känna din inre konstnär.

Sommarblues på gitarr - 2629 juni

Summertime when the living is easy… Under fyra sommardagar får du lära dig hemligheten bakom hur man kompar blueslåtar på gitarr och vi utforskar tillsammans bluesens värld lick för lick. Vi avslutar veckan med en klangfull sommarkväll på Göteborg Blues festival.

Sommarrum i akvarell - 26 juli

Välkommen till en veckas akvarellmåleri! Våra motiv hämtar vi i sommargöteborg och vi målar allt ifrån husfasader till parker. Fokus ligger på konstruerandet av scener, eller rum, i våra bilder. Om vädret tillåter beger vi oss ut till havet en dag och en annan dag besöker vi tillsammans Göteborgs Stadsmuseum för inspiration i vårt målande.

Sjung i sommar - 9-11 juli

Kom och sjung efter bästa förmåga! Det här är en kurs för dig som tycker om att sjunga och som vill ägna ett par härliga sommardagar åt körsång i en härlig miljö, i Kustens Hus. Fokus ligger på lust och inga förkunskaper krävs. Tillsammans hittar vi våra röster, leker med dem och vågar släppa loss.

Fri Form (keramik) - 26 juli

Det här är kursen för dig som vill prova på lite olika tekniker. Det är också ett tillfälle att ägna lite extra tid åt något du vill öva på eller vill fördjupa dig i. Du väljer själv om du vill dreja, ringla, kavla eller skulptera fritt. Du har tillgång till vårt välfyllda förråd av engober, oxider, dekorfärger och glasyrer. Så passa gärna på att exprimentera! 

Afrikansk dans och djembetrummor - 911 juli

Välkommen till en sommarkurs med rytmer från Västafrika! Vi kommer både att dansa och lära oss spela på djembetrummor tillsammans. Det viktiga i den västafrikanska dansen är rytmen och dansglädjen, inga förkunskaper krävs! Vi lär oss några enkla koreografier och enkla rytmer på trummorna. Här ägnar vi oss åt ren dansglädje och blir härligt svettiga!

Måla i Majorna! - 26 juli

Unna dig ett par sommardagar med teckning och måleri! Vi håller till i Kustens Hus; det anrika sekelskifteshuset i Majorna. Därifrån inspireras vi av älven, vyerna och staden. Vi spenderar dagarna med att teckna och måla och glömmer världen runtomkring.