Hoppa till huvudinnehåll

Rösta den 9 september!

Publicerad

Den 9 september är riksdagsval och vi på ABF Göteborg engagerar, folkbildar och agiterar ända in i kaklet. Häng med oss på demokratifest och valvaka!

Med demokratiprojekt RÖSTA! har ABF Göteborg tillsammans med föreningslivet under året jobbat  för ett ökat och jämlikt valdeltagande i Göteborg. Målet har varit att stödja människor i deras engagemang och vägleda dem att använda sina demokratiska rättigheter. Det är ett demokratiproblem när inte alla grupper i samhället blir hörda. Valresultaten måste därför mer korrekt avspegla de olika intressen och åsikter som finns i samhället. Vi vet att ett högt valdeltagande i hela samhället är grunden för demokratin och den politiska jämlikheten, och det vill vi uppnå.

Under sommaren kommer RÖSTA! tillsammans med våra samarbetsparter att finnas där människor finns. Och som upptakt inför valet bränner vi av en hejdundrandes demokratifest och en storslagen valvaka. Välkommen! 

Demokratifest! - 8 september

Dagen innan valet hyllar vi demokratin med en riktig folkfest! Det blir mat, dans, musikframträdanden och annat skoj för både vuxna och barn. Passa också på att förtidsrösta om du vill! Vi som arangerar festen är ABF Göteborg, Kulturhuset Blå Stället, Sveriges kvinnolobby, KFUM och Stadsdelsförvaltningen i Angered.

8 september kl. 12.00-18.00
Utanför Kulturhuset Blå Stället, Angereds torg 13

Valvaka - 9 september

Välkommen till en gemensam valvaka! Kvällen bjuder på flertalet olika talare och visning av kortfilmer från initiativet Röst! Vi följer nyhetsrapporteringen kring valet tillsammans på storbildsskärm. Vi bjuder på mat. Valvakan är öppen för alla och arrangeras av är ABF Göteborg, Kulturhuset Blå Stället, Sveriges kvinnolobby, KFUM och Stadsdelsförvaltningen i Angered.

9 september kl. 18.00-22.00
Kulturhuset Blå Stället, Angereds torg 13

 

”ABF vill att demokratins idéer ska prägla hela samhället. Vi vill förstärka och fördjupa demokratin på samhällslivets alla områden. Alla människor ska ha lika möjligheter att påverka sin egen vardag och samhället som helhet. För att demokratins idé om en jämlik fördelning av makt ska fungera väl i praktiken, krävs ett arbete för jämlikhet på alla samhällsområden.” 

/ABF:s idéprogram, sid 11.

Läs mer om projektet RÖSTA! här.