Hoppa till huvudinnehåll

Höstens helgkurser

Publicerad

Djupdyk i ett ämne under en helg! Till hösten har vi trettiotalet olika helgkurser som du kan välja mellan, förlagda från september till november. Välkommen!

Hos oss kan du under höstterminen sy, skapa, dansa, göra musik eller lära dig självförsvarstekniker. Våra helgkurser har olika upplägg, alltifrån ett par timmar till en hel helg. Vi har samlat alla helgkurser i en lista här nedanför, klicka på kursnamnet så hamnar du rätt.
Hjärtligt välkommen med din anmälan!

JULSTÖK I KERAMIKVERKSTAN, FÖRÄLDRAR OCH BARN - 17-18 november

Gör en alldeles egen ljusstake till advent, eller en julklapp till någon du tycker om. Låt fantasin flöda och skapa allt från tomtar och luciatåg till något att hänga i granen.

BLI KONTAKTPERSON FÖR SOCIALTJÄNSEN - 17-18 november

Vill du och/eller din familj hjälpa utsatta i mötet med socialtjänsten? Här få du kunskaper om socialtjänst, bistånd och de lagar som styr.

INSTÄLLD! ORIGAMI - 24 november

Lär dig konsten att förvandla ett pappersark till en fjäril, ask eller trana! Origami är en gammal japansk papperskonst som går ut på att skapa olika modeller genom att vika papper.

JAPANSK PAKETINSLAGNING - 24 november

Slå in årets julklappar som ett proffs! Enligt japansk tradition ska paketet spegla vem som får gåvan, tillfället då gåvan ges och vad som finns i paketet.
Kursen ges i två omgångar, samma dag. 

Dessa kurser har redan passerat - kolla på hemsidan den 14 december om de kommer tillbaka i vår!

DREJNING NYBÖRJARE - 14-16 september

Starta hösten med en kurs i drejning! Inga förkunskaper krävs utan vi går igenom drejningens alla steg från början.

MODELL I RUMMET - 15-16 september

Kom loss och teckna efter levande modell! Vi använder block, kol och pennor och övar upp samarbetet mellan blicken och handen.

DREJNING - 21-23 september och 12-14 oktober

En intensivkurs i drejning där du får möjlighet att fördjupa dig i drejningens alla steg, från centrering till att forma en vacker kant.

INSTÄLLD! SY BARNKLÄDER I TRIKÅ - 13-14 oktober

FRIGÖRANDE MÅLERI - 29-30 september och 24-25 november

Upptäck nya vägar till självinsikt och personligt uttryck i bild och form! Välkommen till en helgkurs där vi arbetar med mindfulness, vägledda visualiseringsövningar, musik och drömmar.

VÄVTEORI - 28-29 september

För dig som har vävt men glömt eller väver hemma och vill lära dig lite mer. Vi går igenom materiallära och garnnumrering, hur man skriver en vävnota, introduktion till bindningslära och praktiska tips.

KERAMIK FÖR FÖRÄLDRAR OCH BARN - 29-30 september

En rolig helgkurs för alla som vill prova på keramik tillsammans med sitt barn eller barnbarn i åldern 7 - 12 år.

TEXTILT ÅTERBRUK - 6-7 oktober

Vill du lära dig att ta vara på det du har istället för att köpa nytt? Detta är kursen för dig som vill lära dig och få inspiration om hur du gör om och återanvänder gamla kläder.

INSTÄLLD! MODELLSTUDIE I TECKNING OCH MÅLERI - 13-14 oktober

MUSIKPRODUKTION - NYBÖRJARE - 6-7 oktober

Gör din egen musik – allt du behöver är en dator, ett inspelningsprogram och hörlurar! Inga förkunskaper krävs, bara nyfikenhet!

VÅGA MÅLA - 13-14 oktober

Denna kurs vänder sig till dig som längtar efter att våga måla! Frigör din inre skaparkraft och släpp loss bland färgerna i ateljén.

FRI FORM - 19-21 oktober

Det här är en kurs i keramik för dig som vill prova på lite olika tekniker. Du väljer själv om du vill dreja, ringla, kavla eller skulptera fritt.

MUSIKPRODUKTION - FORTSÄTTNING - 20-21 oktober

Kom vidare med ditt producerande! Vi lär oss gå djupare med arrangemang, editering, effekter, mixning och grundläggande mastering. Vi lär oss hur man får helheten att låta bättre genom att spetsa öronen för detaljerna.

LAGREGLERADE UPPDRAG - 20-21 oktober

På grund av tekniska problem är denna kurs inte publicerad här på hemsidan men den är anmälningsbar! Ring oss på 031-774 31 10 för att veta mer och anmäla dig.
Välkommen till en kostnadsfri kurs där du introduceras till vad det innebär att vara kontaktperson för socialtjänsten, god man, förvaltare, kontaktperson och kontaktfamilj, lekmannaövervakare och anstaltsbesökare samt stödperson för personer i tvångsvård.

GÖR DINA EGNA ASKAR - 20-21 oktober

Vill du göra fint i hyllorna hemma? Ge bort en originell förpackning?  Under en helg skapar vi först våra alldeles egna askar och sedan klär vi dem i vackert, handgjort marmorerat papper.

BINDINGSLÄRA - 26-27 oktober

För dig som väver men vill fördjupa dina kunskaper, förstå vävmönstrens konstruktioner, kunna rita egna mönster och analysera tygprover.

BLI DIN EGEN STYLIST - 27-28 oktober

Vill du förändra din stil men vet inte hur? Under kursen kommer du att få lära dig hur du matchar några av dina bästa bas- och accentfärger, göra en stiltest som visar varför du faller för vissa detaljer samt få handfast tips om hur du klär fram din figur på ett smakfullt sätt.

AFRIKANSK DANS OCH DJEMBE - 27-28 oktober

Välkommen till en helgkurs med rytmer från Västafrika! Rytmerna kommer från Togo, Ghana och Benin. Det viktiga i den västafrikanska dansen är rytmen och dansglädjen, inga förkunskaper krävs!

FEMINISTISKT SJÄLVFÖRSVAR - 3-4 november

Välkommen till en intensiv och givande helg där du lär känna dina egna gränser och lära dig att försvara dem! Här får du som identifierar dig som kvinna lära dig olika självförsvarstekniker.

NÅLBINDNING - 9-10 november

Kortkurs i en av våra äldsta textila tekniker. Av ullgarn syr man traditionellt varma och starka vantar och sockor, som sedan valkas.

BRODERA EN BROSCH - 10-11 november

Välkommen till en pillig och kreativ helg! Här får du en introduktion till broderi och får lära dig stygn- och pärlbroderi. Av resultatet tillverkar du din egendesignade brosch.