Hoppa till huvudinnehåll

Eftersnack - tyst teater

Publicerad

Integrationsutmaningar och inkluderingsmöjligheter för döva och hörselskadade med utländsk bakgrund, vad kan vi tillsammans göra för att bemöta dem?

Riksteaterns Tyst Teater vill bjuda in dig samt en gäst till värt kommande seminarium i samband med föreställningen Hem som ska spela i Göteborg. Det handlar om döva människor på flykt och deras berättelser från hemlandet, längs flyktvägar samt det nya hemmet i Sverige.
Den historiska och unika föreställningen lyfter upp döva nyanlända och flyktingar som har sedan flyktingkrisen varit den minst uppmärksammade och mest bortglömda gruppen i offentliga debatter. Vad kan vi i civilsamhället och politikerna göra för att ge dem en trygg etablering i Sverige? Vem tar ansvaret? Hur ska vi göra i en tid när migrationspolitiken hårdnat till och gränserna är stimgda? Var är lösningarna? Vi fokuserar också på att hitta olika ingångar och lösningar för att byta utanförskap och isolering för denna målgrupp.

Fredagen den 5 april 2019
kl 20.20-22.00 
Göteborgs Dövas Förenings lokal på Järntorget 8

Det här eftersnacket är ett samarbete mellan Tyst Teater, Västra Götalands Dövas Länsförbund (VGDL),ABF Västra Götaland samt Arvsfondensproj ekt "Jag - Den jag är". Biljetter till föreställningen ingår inte. Det bokas separat på Riksteatern
Tyst Teater bjuder på fika och lättare tilltugg. Det kommer att finnas teckenspråkstolkar på plats. Anmälan till eftersnacket