Hoppa till huvudinnehåll

ABF följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Publicerad

Här är den senaste informationen för dig som cirkelledare eller deltagare. (Uppdaterad 2020-08-11)

ABF Göteborgs hantering av effekterna av covid-19

På ABF Göteborg följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer och de regeringsbeslut som fattas till följd av den pågående smittspridningen.

ABF Göteborg har ställt in många studiecirklar och föreläsningar under våren. Detta gör vi inför höstterminen:

 • Minskat deltagarantalet på de flesta kurser till max 8 personer, med undantag av grupper där alla deltagare återanmält sig.
 • Möblerat på ett sätt som minskar trängsel.
 • Förberett vissa kurser för distansundervisning, om det skulle bli aktuellt. Håll utkik på www.abf.se/goteborg – vi uppdaterar med aktuell information om detta under augusti månad.

Vi uppmanar dig att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och att stanna hemma vid symptom/sjukdom, om du tillhör en riskgrupp eller om du varit i ett riskområde.

Följ expertmyndigheters rekommendationer

ABF följer Folkhälsomyndighetens och andra expertmyndigheters rekommendationer. Generellt rekommenderar vi alla som är en del av ABFs verksamhet att hålla sig uppdaterade via expertmyndigheters webbsidor om det allmänna smittläget.

Folkhalsomyndigheten.se (extern länk)

Folkhälsomyndighetens webbplats. Där hittar du bland annat informationsmaterial på flera olika språk (exempelvis Dari, Farsi och Somaliska) om hur du skyddar dig och andra från viruset, riktlinjer och rekommendationer samt vanliga frågor och svar.

Krisinformation.se (extern länk)

En webbplats som förmedlar information från myndigheter och andra ansvariga i samband med en kris eller allvarlig händelse. Drivs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

1177.se (extern länk)

1177 Vårdguiden är hela Sveriges samlingsplats för information och tjänster inom hälsa och vård. Du kan besöka 1177.se, logga in för personliga e-tjänster och ringa 1177 för sjukvårdsrådgivning. Bakom 1177 Vårdguiden står den svenska sjukvården genom alla regioner i samverkan.

Din regions eller kommuns hemsida

Det kan även vara bra att ha koll på din regions eller kommuns hemsida för eventuella råd eller uppmaningar till dig som invånare.

Region Västra Götaland

Här kommer några viktiga saker som alla kan göra (Källa: Folkhälsomyndigheten):

 • Stanna hemma även om du bara känner dig lite förkyld.
 • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten i minst 20 sekunder.
 • Håll en armlängds avstånd till andra både inomhus och utomhus.
 • Om det är möjligt, gå, cykla eller använd andra alternativa färdsätt.
 • Välj ett färdmedel där du kan boka plats eller ett där du kan undvika trängsel.
 • Håll avstånd till andra på bussen, tunnelbanan, spårvagnen och andra allmänna färdmedel.
 • Undvik att delta i större sociala sammanhang som fester, begravningar, dop, kalas eller bröllop. När det gäller begravningar har Svenska kyrkan och Myndigheten för stöd till trossamfund information om hur dessa kan genomföras för att förhindra smitta av covid-19.
 • Håll avstånd till andra på idrottsplatser, badhus och gym och undvik att byta om i allmänna omklädningsrum.
 • Är du 70 år eller äldre är det extra viktigt att du undviker platser där människor samlas och att du begränsar dina fysiska kontakter.