Hoppa till huvudinnehåll

ABF följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Publicerad

ABF Göteborg har generellt inte ställt in studiecirklar/verksamhet i de egna lokalerna. Här är den senaste informationen för dig som cirkelledare eller deltagare. (Uppdaterad 2020-04-08 kl 08.27)

ABF Göteborgs hantering av effekterna av covid-19

På ABF Göteborg följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer och de regeringsbeslut som fattas till följd av den pågående smittspridningen.

ABF Göteborg har generellt inte ställt in några studiecirklar eller föreläsningar i egna lokalerna. Däremot kan större arrangemang som görs av föreningar i samarbete med ABF Göteborg komma att ställas in.

Vill din cirkel testa att köra distanscirklar digitalt? Kontakta oss då på info.goteborg@abf.se

Vi uppmanar dig att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och att stanna hemma vid symptom/sjukdom, om du tillhör en riskgrupp eller om du varit i ett riskområde.

Följ expertmyndigheters rekommendationer

ABF följer Folkhälsomyndighetens och andra expertmyndigheters rekommendationer. Generellt rekommenderar vi alla som är en del av ABFs verksamhet att hålla sig uppdaterade via expertmyndigheters webbsidor om det allmänna smittläget.

Folkhalsomyndigheten.se (extern länk)

Folkhälsomyndighetens webbplats. Där hittar du bland annat informationsmaterial på flera olika språk (exempelvis Dari, Farsi och Somaliska) om hur du skyddar dig och andra från viruset, riktlinjer och rekommendationer samt vanliga frågor och svar.

Krisinformation.se (extern länk)

En webbplats som förmedlar information från myndigheter och andra ansvariga i samband med en kris eller allvarlig händelse. Drivs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

1177.se (extern länk)

1177 Vårdguiden är hela Sveriges samlingsplats för information och tjänster inom hälsa och vård. Du kan besöka 1177.se, logga in för personliga e-tjänster och ringa 1177 för sjukvårdsrådgivning. Bakom 1177 Vårdguiden står den svenska sjukvården genom alla regioner i samverkan.

Din regions eller kommuns hemsida

Det kan även vara bra att ha koll på din regions eller kommuns hemsida för eventuella råd eller uppmaningar till dig som invånare.

Region Västra Götaland

Sju enkla råd för att skydda dig och andra

  1. Stanna hemma om du är sjuk eller känner lindriga symtom som halsont, hosta eller snuva. Stanna hemma minst 48 timmar efter att du blivit frisk.
  2. Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten i minst 20 sekunder.
  3. Använd handsprit när möjlighet till handtvätt inte finns.
  4. Undvik nära kontakt med sjuka människor.
  5. Undvik att röra vid ögon, näsa eller mun.
  6. Hosta och nys i armvecket eller i en pappersnäsduk.
  7. Tänk på att inte besöka äldre om du är sjuk eller har sjukdomssymtom.

Källa: Folkhälsomyndigheten