Hoppa till huvudinnehåll

Digidem Lab

Projektet Digidem Lab verkar för att för att sprida och utveckla nya tekniker för deltagande processer. Det gör vi genom att undersöka möjligheterna för digitalt deltagande i Sverige och driva ett nationellt labb med unga för demokratisk innovation. Vi ordnar även föreläsningar, workshops och hackathons.

Vinnova-projekt

Läs mer om projektet här

Resurscentrum 

Vi berättar om, och rekommenderar digitala plattformar, appar och program för påverkan, diskussion och beslut. Vårt mål är att stötta grupper och organisationer att bli mer inkluderande och verkningsfulla. Verktygen är gratis med öppen källkod och öppnar för transparanta deltagandeprocesser i realtid, oberoende av geografisk plats.

Labbet

I labbet samlar vi aktivister, forskare, programmerare, designers och alla som tror att en annan värld är möjlig, för att skapa metoder och verktyg för morgondagens deltagande demokrati. Vår tro är att nya former för deltagande måste skapas underifrån och i alla delar av samhället. Alla som är under 26 år kan även söka ett stipendie på 3 månader för sitt projekt i labbet.

Förändring kräver att vi samlar olika kompetenser och erfarenheter för att arbeta mot ett gemensamt mål. Processer och verktyg för kollektiv intelligens är inte en fråga om teknik, design, forskning eller politik. Det är alla de sakerna på en gång. Vårt jobb är att skapa förutsättningar för så breda och inkluderande samarbeten som möjligt.

Välkommen med din ansökan eller fråga på vår hemsida (öppnas i ett nytt fönster)

Kontakt: Anna Sanne Göransson 076-24222824 anna@digidemlab.org