Hoppa till huvudinnehåll

Föreningar

ABFs viktigaste uppgift är att organisera, stimulera och genomföra folkbildning för människor - både enskilt och i deras föreningar/organisationer.

En stor del av ABF Göteborgs folkbildningsverksamhet bedrivs av olika föreningar och organisationer. Det är naturligt eftersom ABF en gång i tiden vuxit fram ur ett föreningsliv.

Alla föreningar som delar vår grundsyn på frihet, demokrati och rättvisa är välkomna i vår verksamhet, där vi tillsammans ska bilda, stärka och utveckla cirkelledare och medlemmar. Läs mer om vår grundsyn i vårt Idéprogram.
Vi har ett fantastiskt bra samarbete med många föreningar och särskilt ett stort antal invandrar- och kulturföreningar. För både nybildade och äldre föreningar vill vi utöka, utveckla och förbättra vårt samarbete.

Vi stödjer föreningarnas studiecirkelverksamhet och kulturaktiviteter på många olika sätt - detta diskuterar vi med varje förening efter de behov och förutsättningar som finns. Det kan handla om lokaler eller utrustning, och/eller utbildning av ledare.

Vill du veta närmare vad ABF kan erbjuda just din förening?

Kontakta ansvarig Peter Ohlsson

E-post: peter.ohlsson@abf.se
Tel: 031-774 31 69
Besöksadress: Olof Palmes Plats 1, vån 8