Hoppa till huvudinnehåll

Vi söker...

Publicerad

Vill du utveckla verksamheter och arbeta med projekt?

Arbetarnas Bildningsförbund, ABF, är Sveriges största studieförbund och erbjuder studiecirklar, kurser, föreläsningar samt kulturarrangemang i alla landets kommuner.
Vi är partipolitiskt obundna, men våra värderingar sammanfaller med arbetarrörelsens.

ABF Skaraborg omfattar kommunerna Essunga, Falköping, Grästorp, Gullspång, Götene, Hjo, Karlsborg, Lidköping, Mariestad, Skara, Skövde, Tibro, Tidaholm, Töreboda och Vara. Här genomförs ca 37 000 studietimmar och närmare 2200 kulturarrangemang/år. Vi har 166 medlemsorganisationer och samverkansavtal lokalt och har därutöver samarbete med alla de ingående kommunerna. ABF Skaraborg har 11 medarbetare som arbetar på lokala kontor i våra kommuner.

Om tjänsten
Vi söker nu en kollega som skall ha det övergripande ansvaret för att förbereda, kalkylera och skriva projektansökningar för folkbildande insatser gällande våra externt finansierade projekt. Du deltar i arbetet med att ta fram och utveckla idéer till nya projekt med olika inriktning som t ex ungdomar, integration, internationella projekt och bostadssociala frågor. Inför varje projektstart är du delaktig i att hitta rätt projektledare, som du stöttar under projektets gång. Du har även ansvaret för redovisning av projekten.

I tjänsten ingår också att arbeta tillsammans med de föreningar ABF har knutna till sig för att utveckla deras verksamhet genom studiecirklar och kulturarrangemang. Du skall även aktivt söka upp fler föreningar och fria grupper och skapa förståelse för deras verksamhet och se hur ABF kan hjälpa dem att utvecklas. Tillsammans med dina kollegor deltar du i möten med personal, cirkelledare, kulturarbetare, medlemsorganisationer och samarbetspartners så som cirkelledar- och dialogträffar.

Arbetet sker efter fastställda mål och utifrån ABF:s värdegrund. I allt arbete är det viktigt med samarbete både internt och externt över kommungränserna. Som medarbetare på ABF Skaraborg har du goda möjligheter att utvecklas och själv påverka din roll. Du får arbeta i en öppen och prestigelös kultur men en tillgänglig chef som ger frihet under ansvar. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Skaraborg.

Vem är du?
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna från en ideell organisation. Det är viktigt att du har god administrativ förmåga och grundläggande kunskaper i ekonomi. Erfarenhet av arbete med att skriva projektansökningar, bevaka anbud och av att utveckla verksamheter krävs. Du uttrycker dig väl på svenska i såväl tal som skrift och har god datorvana. Erfarenhet av att arbeta med och i föreningar samt av utåtriktad och uppsökande verksamhet är meriterande. För tjänsten krävs körkort och tillgång till egen bil.

Som person är du kommunikativ, ansvarsfull och lösningsorienterad. Du trivs med omväxlande arbetsuppgifter och med att ha många olika ”bollar i luften” samtidigt samt uppskattar att arbeta både självständigt och tillsammans med andra. Att planera, organisera och prioritera ditt arbete effektivt är en självklarhet liksom att hugga i där och när det behövs. Vissa perioder är arbetsbelastningen hög varför det är viktigt att du har en god förmåga att leverera även under stress.

Det är viktigt för dig att få arbeta mot mål och hitta nya möjligheter till utveckling av både dig själv och verksamheten. Du har en positiv syn på livet och på dina medmänniskor och tycker om att ha kontakt med andra.

Vi söker dig som delar folkbildningens idéer och vill vara med och utveckla lärande/kultur för jämlikhet, hållbar utveckling, levande folkrörelser samt en mer deltagande och inkluderande demokrati.

Välkommen med din ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med rekryteringskonsult Karina Andersson.
För frågor och mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Karina på telefon 0730-23 22 18. Ansökan med CV och ansökningsbrev mailas till rekrytering@karinaandersson.se. Sista ansökningsdag är den 20 juni.