Hoppa till huvudinnehåll

Vi söker en verksamhetsutvecklare..

Publicerad

Verksamhetsutvecklare till ABF i Skaraborg.

Arbetarnas Bildningsförbund, ABF, är Sveriges största studieförbund och erbjuder studiecirklar, kurser, föreläsningar samt kulturarrangemang i alla landets kommuner. Vi är partipolitiskt obundna, men våra värderingar sammanfaller med arbetarrörelsens. 

ABF Skaraborg har verksamhet i alla femton kommuner. Vi är 10 medarbetare som tillsammans arbetar med att organisera och genomföra lokal folkbildningsverksamhet. För oss är samverkan med våra medlems- och samverkansorganisationer en central del i arbetet och tillsammans med dem strävar vi efter att tillgodose deras bildningsbehov och ge tillgång till kultur både i form av upplevelser och eget skapande. För mer information se www.abf.se

Vi erbjuder dig en utvecklande roll med många samarbetsytor där du får möjlighet att påverka såväl form som innehåll.


Ditt uppdrag

Till vår folkbildningsverksamhet söker vi nu en ny kollega som ska arbeta tillsammans med de föreningar vi har knutna till oss för att utveckla deras verksamhet genom studiecirklar och kulturarrangemang. Du blir även involverad i ABF:s egna projekt/uppdrag med olika inriktning som t.ex. ungdomar, integration, internationella projekt och bostadssociala frågor. Arbetet innebär också att aktivt söka upp fler föreningar och fria grupper och skapa förståelse för deras verksamhet och se hur ABF kan hjälpa dem att utvecklas genom studiecirklar och kulturarrangemang och genomföra dessa. I detta arbete är det viktigt med samarbete både internt och externt över kommungränserna.

Du arbetar efter våra fastställda mål och har även ansvar för att administrativt redovisa din del av verksamheten. I arbetsuppgifterna ingår även övrig administration, löpande kontakt med cirkelledare och deltagare samt att boka lokaler, beställa material etc. Tillsammans med dina kollegor deltar du även i arbetet med ständiga förbättringar.  

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Lidköping med närliggande kommuner. Körkort och tillgång till egen bil är ett krav, då arbetet innefattar resor i tjänsten.

Dina erfarenheter och egenskaper
Vi söker dig som delar folkbildningens idéer och vill vara med och utveckla lärande/kultur för jämlikhet, hållbar utveckling, levande folkrörelser samt en mer deltagande och inkluderande demokrati. För tjänsten krävs att du har flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och av att arbeta i projekt. Du behöver också ha erfarenhet av administrativt arbete. Det är mycket meriterande med erfarenhet av arbete med folkbildning och av föreningsarbete. God datorvana krävs liksom att din svenska är flytande i tal och skrift.

Som person är du relationsskapande, handlingskraftig och idérik. Du är lösningsorienterad och tycker om att både hålla många bollar i luften och att ”plocka ner dem”. För att passa in i rollen är det viktigt att du är strukturerad, noggrann, bra på att samarbeta och beredd att hugga in där det behövs. Du är en trygg person som trivs med att arbeta både ensam och i team. Att du har förmågan att förverkliga dina idéer och får saker genomförda i tid är av stor vikt. Vissa perioder är arbetsbelastningen hög varför det är viktigt att du har en god förmåga att leverera även under stress. 

Vi utgår ifrån att du delar arbetarrörelsens grundläggande värderingar.

Välkommen med din ansökan!
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ombudsman Rickard Andersson på telefon 0735-18 73 00. I den här rekryteringen samarbetar vi med rekryteringskonsult Karina Andersson. För frågor och mer information om själva rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Karina på telefon 0730-23 22 18. Ansökan med CV och ansökningsbrev mailas till rekrytering@karinaandersson.se. Sista ansökningsdag är den 4 februari.