Hoppa till huvudinnehåll

En podcast i samverkan med ABF

Publicerad

Momentum podcast är en spel podcast som idag sänds från smeden i Huskvarna.

Momentum podcast är en podcast om spelnyheter, trender och teknik. Vi intervjuar personer från spelindustrin och gör nedslag i samtiden för att ta tempen på spelvärlden. Programledarna Andreas Westman och David Meyer Trap leder det en timme långa programmet. Produktionen görs i ABF lokaler i smedbyn med David på länk från Stockholm.  

Vad är en Podcast? 
En podcast(poddpoddradiopoddsändning) är en serie förinspelat(ljud eller video) samtal. Vanligtvis finns dessa på tex Spotify eller youtube. 

Under snart 280 avsnitt har Andreas och David eller Shades och Studio23 som dem kallas, skapat podcast innehåll. Att göra en vanlig podcast är ganska enkelt och det är något man lätt gör tillsammans med ABF i lokalerna. Nu mer kan man spela in både i Smeden och Eksjö men fler kontor kommer göra det möjligt att skapa podd-cirklar.  

Momentum podcast är lite speciell då den sänds som sagt inte bara till spotify utan även live på Facebook och Youtube.  

Poden är en timme lång och för det har vi ganska mycket förberedelse. Vi har ca 5-6 olika punkter i programmen som alla skall ha någon form av grafik, så som bild eller film. Först skapar vi ett grund manus som vi sedan hjälper till att fylla med bilder och filmer som sedan visas i bild med hjälp av vår bildproducent Rebecca Ambrus 

"Vi har gjort detta så länge nu så vi vet ungefär hur lång varje punkt får vara, men ja det är ju klart att vi drar ut något på tiden ibland." - Andreas Westman 

 Här finns länk till avsnitten på Youtube  
 
Vi hoppas kunna hjälpa andra som vill göra liknande saker oavsett om det handlar om bilar, stickning eller något annat . I studion i Smedbyn finns tekniken och genom ABF hjälper vi er gärna.   

Momentum podcast är en studiecirkel hos ABF