Hoppa till huvudinnehåll

ANGÅENDE CORONAVIRUS COVID-19

På ABF Örebro län följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer och de regeringsbeslut som fattas till följd av den pågående smittspridningen. 

Just nu håller vi tillfälligt stängt på alla våra ABF-kontor runt om i länet, men du kan alltid nå oss via telefon eller mail. Vår studiecirkelverksamhet har i nuläget möjlighet att fortgå som vanligt, om grupperna själva önskar. Vi erbjuder studiecirklar och föreläsningar både fysiskt och på distans. 


VId frågor, ring oss på vår växel 010-203 17 00

 

ABF Örebro län

ABF Örebro län har verksamhet i alla länets kommuner. Hos oss kan du lära dig mer genom kurser och studiecirklar, ta del av föreläsningar och kulturarrangemang eller få hjälp med ditt föreningsarbete. Välkommen till oss!

Trappan Resurscenter

En video om ABF Örebro läns projekt Trappan Resurscenter, där utlandsfödda kvinnor med låg utbildning får möjlighet att lära sig svenska och om vad som krävs för att få ett arbete.

I projektet fokuserar man på att stärka kvinnornas självförtroende genom att de får en förståelse för inlärningsprocessen – de lär sig att de kan lära sig! Projektledaren Åsa Wilson berättar att utbildningen genomförs i deltagarnas takt och att utbildningsmaterialet, som består av mycket bilder, är framtaget för att skapa bästa möjliga förutsättningar för kvinnorna att ta steget ut på arbetsmarknaden.