Hoppa till huvudinnehåll

Information om restriktioner för hösten 2021

Publicerad

Välkommen till en ny folkbildningstermin tillsammans med oss på ABF Örebro län!

När vi avslutade verksamheten i somras fanns en förhoppning om att hösten skulle bli den nystart som vi så innerligt har väntat på ända sedan pandemin bröt ut våren 2020. Tyvärr blir det inte riktigt så, även om de positiva signalerna från Folkhälsomyndigheten är betydligt fler än vid samma tidpunkt ifjol.

De lättnader i restriktionerna som har införts innebär att vi återigen kan träffas fysiskt, om än med vissa förbehåll. Det innebär att vi inte kan disponera våra minsta lokaler i Örebro om antalet deltagare överstiger 5. Är det flera grupper samtidigt i lokalerna är det lämpligt att ta paus vid olika tidpunkter. Vid kaffeautomaten har vi avståndssmarkeringar. Entrédörren är fortsatt låst även om personalen från och med tisdagen den 7 september återigen finns på plats. Besök på kontoret ska förbokas. Information om kravet på social distansering och andra anpassningar finns anslaget i våra lokaler. Handsprit och munskydd finns tillgängligt.

Information om eventuella förändringar kommer att anslås på vår hemsida och Facebooksida. Det går även bra att ringa 010-203 17 00 eller maila info.orebro@abf.se.

Vi håller våra lokaler i Örebro öppna för studiecirklar, kurser och föreläsningar. Här gäller Folkhälsomyndighetens rekommendationer beträffande avstånd mellan deltagare i allmänna sammankomster enligt följande:
• Hela Taikon: max 80 personer
• Halva Taikon: max 40 personer
• Hela Gisslén: max 35 personer
• Halva Gisslén: max 15 personer
• Mindre grupper mellan 5-10 personer kan disponera Maja Ekelöf-rummet, men inte någon av våra minsta lokaler.

Anpassningen beträffande antal deltagare kommer att gälla under hösten, eller tills dess att annat besked ges.

För information om övriga lokaler i länet, vänligen kontakta oss via telefon eller mail.