Hoppa till huvudinnehåll

Digital cirkelledarutbildning om prepping och hemberedskap

Publicerad

Under tre måndagar i september genomför vi en kostnadsfri digital cirkelledarutbildning inom prepping och hemberedskap. Välkommen att delta!

Alla som är intresserade av ämnet och har möjlighet att leda en eller flera studiecirklar och/eller föreläsningar efter avslutad utbildning (på det sätt som passar ledaren bäst - fysiskt eller digitalt, för helt nya personer eller i sin förening...) är välkomna att delta! Kursen är öppen för alla, men deltagare från Örebro län, Skåne och Västra Götaland har förtur. Målet är att starta igång flera kostnadsfria studiecirklar i hemberedskap runt om i länet senare i höst. 

Kursdatum för cirkelledarutbildningen är 6, 13 samt 20 september, kvällstid. 

Utbildningen är kostnadsfri och material ingår.
Anmäl dig här!

Utbildningen innehåller tre delar: Första delen är ABFs grundläggande cirkelledarutbildning. Utbildningen ger dig de verktyg du behöver för att leda cirklar för ABF med utgångspunkt i folkbildningen. Under utbildningen diskuterar vi saker som ABFs historia, vår gemensamma värdegrund, ditt uppdrag som ledare samt sätter ord på vad skillnaden mellan folkbildning och utbildning är. Du får också med dig ett antal pedagogiska metoder som du kan använda i din egen studiecirkel.

Den andra delen består av en ämnesutbildning i prepping/hem- och krisberedskap och har som mål att ge dig grundkunskap och trygghet i ämnet. Innehåll: grunder om människan och hur hon fungerar i svåra situationer, olika typer av kriser och katastrofer, samhällets beredskap, enskilda och närsamhällets beredskap (kunskap, färdigheter och material), exempel på källor och referenser, förslag på pedagogik (diskussionsfrågor, övningar, populärkultur som inspiration etc), problemlösning, myter och vanliga missförstånd.

Tredje delen fördjupar konceptet Preppa tillsammans som handlar om att förbereda sig tillsammans med andra i sitt närområde, och du får konkreta tips och idéer på hur du själv kan få igång både cirklar eller annan verksamhet. 

Utbildningen genomförs inom ramen för Preppa tillsammans – en folkbildningssatsning på hemberedskap och krismedvetenhet på uppdrag av MSB.