Hoppa till huvudinnehåll

Preppa med ABF!

Publicerad

ABFs projekt Preppa Tillsammans hjälper dig att på olika sätt stärka din hemberedskap. På den här sidan kan du läsa mer om hur du kan preppa tillsammans med andra i din närhet.

ABFs satsning på hem- och krisberedskap bygger på att vi tillsammans kan göra förberedelser för olika typer av kriser och katastrofer. Det kan vara större katastrofer som krig, pandemier eller långa perioder av extremväder till mer lokala kriser som exempelvis strömavbrott eller bränder. Vår preppingsatsning bygger på vetskapen om att de som känner sina grannar och har nätverk i lokalsamhället har större chanser att hantera kriser på ett bra sätt!

Vill ni starta en egen hemberedskapscirkel där ni bor, eller i din förening? Kontakta ABF Örebro län på info.orebro@abf.se eller telefon 010-203 17 00 så hjälper vi dig med material och upplägg!

Är ni redan en färdig grupp och vill få hjälp med material och att komma igång, så kan du också anmäla den direkt på sidan Starta en studiecirkel så tar vi kontakt med dig om några dagar!

Vårt grundmaterial är "Boken om hemberedskap" som ABF tagit fram i samverkan med Civilförsvarsförbundet. Det är en bra ingång till hemberedskapens grunder. Ni som startar en cirkel får studiematerialet av oss!

Vill ni arrangera en föreläsning om hemberedskap, eller en temadag/prova-på-aktivitet mm? ABF kan också tillsammans med Civilförsvarsförbundet erbjuda er kostnadsfria föreläsningar och aktiviteter med en handledare, för grupper om minst 12 personer. 

Vill du gå en färdig studiecirkel om hemberedskap? Vi erbjuder flera studiecirklar i hemberedskap på olika platser i länet. Kontakta oss för info om aktuella cirklar!

Läs mer om ABF Preppa Tillsammans, hitta material mm på www.abf.se/prepping.