Hoppa till huvudinnehåll

Lediga tjänster

Medarbetare Resurscenter Vivalla

Vill du vara med och bygga ett riktigt bra integrationsprojekt? Vi söker en medarbetare till projektet Resurscenter Vivalla.

Resurscenter Vivalla vänder sig i första hand till utlandsfödda kvinnor som har haft det svårt att ta sig in på arbetsmarknaden. Vi vill erbjuda dem språkträning, samhällskunskap och arbetslivsträning som hjälper dem på vägen till egenförsörjning. Vi ger också deltagarna utbildning i hur de kan skapa nya möjligheter till sysselsättning genom att starta nya, kooperativa och sociala företag.

Vi vill skapa kreativa och integrerande arbetsplatser där projektdeltagarna – utifrån sina egna förutsättningar, i gemenskap med andra, ökar sin förmåga att skaffa sig anställning, skapa nya jobb, utveckla kunskap och lärande för att uppnå egen försörjning.
Målet är att deltagarna ska få en god bild av hur den svenska arbetsmarknaden och samhället fungerar så att de kan fatta beslut om hur de vill ta sig vidare mot etablering på arbetsmarknaden.

Projektet beräknas ta emot sina första deltagare i augusti och nu söker vi ytterligare en medarbetare.

Som projektmedarbetare kommer du att arbeta i direkt kontakt med deltagarna för att uppnå individens, gruppens och projektets mål. Du ska vara coachande, social, kommunikativ och gärna ha erfarenhet av projektbaserat arbete. Du ska ha kunskap om mångkulturella miljöer, känna dig bekväm med att arbeta på svenska och gärna på andra språk.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med arbetsmarknadsfrågor och har kunskap om och erfarenhet av marknadsföring och sociala medier. Erfarenhet av föreningsverksamhet, kooperativt och/eller privat företagande är också meriterande. Du har utbildning på gymnasienivå eller motsvarande erfarenhet. Du har erfarenhet av att skapa kontinuitet, trygghet och ett tydligt ramverk i grupper.

Projektet drivs av Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) som är Sveriges ledande studieförbund. ABF är partipolitiskt obundet, men dess värderingar sammanfaller med arbetarrörelsens. En central del av ABF:s verksamhet är samarbetet med dess medlemsorganisationer och projektet har utvecklats i samarbete med tre av medlemsorganisationerna, Afrikas Horn Kulturcenter, Hyresgästföreningen och IF Metall. Projektet finansieras av europeiska socialfonden under tre år och målet är att Resurscentret ska bli en varaktig verksamhet som lever vidare efter att projekttiden är avslutad.

Tillträde: 1 augusti
Omfattning: 80% av heltid (kan eventuellt utökas till 90%)
Sista ansökningsdag: 15 juni

Ansökan och frågor:
Samiya Warsame, Projektledare
samiya.warsame@abf.se
070-1684622

Facklig (Handels) representant på ABF Örebro län: Thomas Andersson 070-6015428