Hoppa till huvudinnehåll

Lediga tjänster

Verksamhetsutvecklare

Tjänsten som verksamhetsutvecklare:
ABF Örebro län jobbar aktivt för att stärka samarbetet med såväl nya som gamla medlemsorganisationer och samarbetspartners. Vi söker nu en verksamhetsutvecklare som i nära samarbete med det lokala föreningslivet och andra aktörer ska utveckla vår verksamhet. En stor del i uppdraget omfattar arbete med asylverksamhet och interkulturella föreningar samt att vara en länk mellan ABF och nya föreningar. Vi vill stärka och utveckla rekryteringen av personer med rötterna i andra delar av världen till vår studie- och kulturverksamhet.

Arbetet innebär ansvar för uppsökande verksamhet gentemot medlemsorganisationer, föreningar och andra aktörer i hela Örebro län. Planera och genomföra studie- och kulturverksamhet med föreningar och andra intressenter. Hålla kontakt med och stödja cirkelledare i pedagogik- och metodfrågor. Vara delaktig i att organisera och genomföra ledar- och pedagogutbildningar. I samråd med ledningen arbeta med verksamhetsutveckling utifrån ABF-avdelningens verksamhetsplan och aktivitetsplaner. Arbeta med att säkerställa kvalité i ABFs verksamheter inom första hand eget ansvarsområde.

Din profil:
Du har ett starkt intresse för folkbildning och det livslånga lärandet och du är övertygad om folkbildningens möjligheter att utmana och vara demokratisk förändringskraft. I det dagliga arbetet har du många kontakter och det förutsätter att du är en kommunikativ och social person. Du har förmåga att skapa kontakter och bygga relationer med olika människor och du gillar att arbeta utåtriktat. Du uppskattar att lösa problem och arbetar självständigt med ett eget driv, men likväl i team med dina kollegor. Du kan uttrycka dig i tal och skrift. Du är van datoranvändare och har erfarenhet av administrativt arbete samt gärna erfarenhet av arbete med social media. Vi värdesätter även att du har goda kontaktnät inom Örebro län.

Minst avslutad adekvat gymnasieutbildning eller motsvarande krävs. Meriterande är eftergymnasial utbildning inom t ex. pedagogik, kultur- och samhällsvetenskap, folkbildningskunskap, föreningsliv, vuxenutbildning samt erfarenhet av folkbildning, föreningsliv och folkrörelsearbete. Du ska ha erfarenhet av att organisera, leda och utveckla verksamhet och grupper. Vi förutsätter att du är serviceinriktad, lyhörd, öppen och flexibel, samarbetsinriktad med stort eget ansvarstagande och engagemang. Flerspråkig och tidigare erfarenhet av liknande är meriterande. VI värdesätter även att du har goda kontaktnät inom Örebro län.

ABFs värdegrund:
ABF arbetar för att skapa ett mer jämlikt samhälle, kunskap och perspektiv som bidrar till det är en förutsättning. Likaså delar du ABFs värdegrund och människosyn, som inkluderar ett normkritiskt tänkande. ABF är partipolitiskt obundet men våra värderingar sammanfaller med arbetarrörelsens.

Körkort klass B - bil.

Sök här:

Länk till ansökan

Inga mail mottages

Kontaktpersoner
Studieombudsman/chef Jörgen Danielsson, 019-6015400
Verksamhetsansvarig Peter Franzén, 019-6015407
Fackrepresentant Andreas Mäkelä, 0768506194