Hoppa till huvudinnehåll

Våra projekt

Utöver studiecirklar, kulturarrangemang och annan folkbildning bedriver ABF Örebro län tidsbunden verksamhet i projektform. Här kan du läsa om våra pågående projekt men även ta del av våra avslutade projekt.

Pågående projekt


Trappan Resurscenter
Projektet Trappan drivs av ABF i samarbete med Örebro kommun, Arbetsförmedlingen, ÖBO och Region Örebro län och finansieras av Europeiska socialfonden. Syftet med vår verksamhet är att ge utlandsfödda kvinnor de verktyg de behöver för att ta sig ut på arbetsmarknaden.

I projektet fokuserar man på att stärka kvinnornas självförtroende genom att de får en förståelse för inlärningsprocessen – de lär sig att de kan lära sig! 


Avslutade projekt


WeSign - folkbildning på teckenspråk

Arvsfondsprojektet WeSign var ett treårigt nationellt projekt mellan åren 2011-2014. Projektet uppstod ur ABFs tidigare treåriga projekt Teckenspråkig Kulturskola (2019-2011) som idag är en permanent verksamhet inom Örebro kommun.


Projekt Kännbart

Synen svarar för hela 80 procent av våra intryck. Hörseln för ca 10 - 15 procent. Kännbart var ett konstprojekt som undersökte de få procent som återstår för känsel, doft och smak.