Hoppa till huvudinnehåll

Trappan Resurscenter

På Trappan Resurscenter tar vi emot människor som vill lära sig mer om hur det svenska samhället och den svenska arbetsmarknaden fungerar.

 

Praktikplatser

Flera företag och organisationer stöttar projektet genom att ta emot praktikanter.
Stort tack till alla er!

Clarion Hotell
Örebro Volley
Örebro Fältrittklubb
Hyresgästföreningen
Örebrobostäder
Örebro Kommun

Om projektet Trappan

Projektet Trappan drivs av ABF i samarbete med ett flertal föreningar och fackförbund. Vi erbjuder ett sex månader långt utbildningsprogram där deltagarna får diskutera, fråga och planera sin framtid tillsammans med handledare och volontärer.

Vi pratar mycket om jobb och företagande. Men också om miljöfrågor, jämställdhet, politik och föreningsliv. Helt enkelt om allt som vi tror behövs för att få ett bra liv och ett meningsfullt jobb.
Och så ska förstås deltagarna få prova på arbetslivet och lära känna örebroare i andra delar av stan. Alla ska få möjlighet att prova kortpraktik på flera olika arbetsplatser. När du är färdig med Trappan ska du känna dig säker på att prata svenska och ha ett bra kontaktnät och en tydlig plan för din framtid.

Vi finns i centrala Örebro, på Föreningarnas hus på Slottsgatan 13A.

Vill du delta i Trappan?

Läs mer på svenska
Läs mer på arabiska
Läs mer på somaliska
Läs mer på persiska

Vill du hjälpa till?

Vill du göra nya svenskars väg in på arbetsmarknaden i Örebro lite enklare? På Trappan Resurscenter kan du göra stor skillnad genom att dela med dig lite av din egen vardag.

Har du ett jobb där du kan ta emot en praktikant under ett par veckor? Du behöver inte lära ut ett yrke. Däremot behöver du ha lite tid att förklara hur ditt jobb och din arbetsplats fungerar. Självklart är det också bra om det finns arbetsuppgifter som praktikanten kan hjälpa till med.
Vi behöver också volontärer som kan komma någon dag i veckan och samtala på svenska med våra deltagare. Samtalen kan handla om de ämnen vi studerar för tillfället. Eller så kan ni välja att prata om något helt annat. Huvudsaken är att du tycker att det är roligt att få dela tankar och erfarenheter med någon som är ny i Sverige.
Vill du vara med? Hör av dig!

Åsa Wilson 
Telefon: 070-601 37 10
asa.wilson@abf.se