Hoppa till huvudinnehåll

Vill du ta emot en praktikant?

När du tar emot praktikanter från Trappan hjälper du till med att göra nya svenskars väg in på arbetsmarknaden lite enklare. Samtidigt får du möjlighet att prova nya medarbetare.

Vi behöver många olika sorters praktikplatser. En del praktikanter behöver bara träffa nya människor och träna på svenska språket. En del vill testa ett yrke för att kunna fatta bättre beslut om utbildning och framtidsplaner. Andra är sugna på att jobba så snart som möjligt och vill gärna visa vad de kan.

Alla arbetsplatser kan bidra med något. Om ni berättar vad ni har för behov och förväntningar så försöker vi hitta en praktikant som passar hos er.

Alla våra deltagare är utlandsfödda kvinnor. De flesta har bott några år i Sverige. Språknivån varierar, men alla talar grundläggande svenska. De flesta har rätt till nystartsjobb från Arbetsförmedlingen om det skulle bli aktuellt med en anställning.

Varje praktikperiod är två veckor lång och deltagarna praktiserar då fyra dagar per vecka (måndag-tisdag och torsdag-fredag). Normalt arbetar praktikanten cirka sex timmar per dag. Det finns möjlighet att ta emot flera praktikanter under en längre tid, eller bara någon enstaka praktikant när det passar på din arbetsplats.

Vill du veta mer? Hör av dig!
Åsa Wilson
070-601 37 10
asa.wilson@abf.se