Hoppa till huvudinnehåll

Tips: Distanscirkeln behöver inte vara digital

Många är de cirklar som under våren gått över från fysiska träffar till att deltagarna träffas genom digitala möten. Här får du tips på hur du kan göra om du och dina cirkeldeltagare inte har tillgång till internet eller skärm.

Det är inte alla som kan eller vill mötas digital. Men det betyder inte att ni inte kan träffas i er cirkel. Med hjälp av en telefontjänst kan du koppla ihop flera personer i ett samtal så att ni kan fortsätta cirkeln säkert även i coronatider, utan dator och internet. Gemensamt för alla tjänster är att alla deltagare betalar vanlig minuttaxa för samtalen, vilket motsvarar ett vanligt telefonsamtal.

Nedan har vi listat gratis telefontjänster för gruppsamtal:

  • RixMötet Gratis

Tjänsten är gratis upp till fem deltagare. Inget konto behöver skapas. Alla ringer in till tjänstens telefonnummer och slår in en sexsiffrig kod när de kommer fram så startas mötet.

Mer information på: https://www.tele2.se/foretag/upptack/motestjanster/rixmotet/gratis

  • Freeconferenscall.com

Tjänsten är gratis, men kräver att du skapar ett konto. När du skapat ett konto får du ett telefonnummer och en uppkopplingskod som alla som skall delta använder. Denna tjänst har ingen begränsning för antalet deltagare.

Mer information på: https://www.freeconferencecall.com/sv/se

  • Telekonferensen.se

Tjänsten är gratis och kräver inget konto. Alla ringer tjänstens telefonnummer och knappar in en fyrsiffrig kod. Tjänsten har ingen begränsning för antal deltagare eller samtalens längd.

Mer information på: https://telekonferensen.se/