Hoppa till huvudinnehåll

Information från ABF om coronaviruset (covid-19)

Här hittar du aktuell information från ABF om coronaviruset (covid-19). Varje ABF-enhet fattar egna beslut kring sin verksamhet, kontakta därför ditt lokala ABF för mer information.

Det pågår för närvarande ett utbrott av ett nytt coronavirus (covid-19). Viruset finns i Sverige och alla måste ta ett samhällsansvar kring smittspridningen. ABF har därför samlat all aktuell information från ABF om covid-19 på denna sida.

Vänd dig till din lokala ABF-enhet

Varje enskild avdelning och distrikt inom ABF har ansvar för att hantera frågan lokalt och fattar egna beslut kring sin verksamhet. Har du frågor om en specifik studiecirkel, kurs, föreläsning eller annat - kontakta ditt lokala ABF för mer information.

Här hittar du kontaktuppgifter till alla våra avdelningar och distrikt.

Följ expertmyndigheters rekommendationer

Vi rekommenderar alla som är en del av ABFs verksamhet att hålla sig uppdaterade via expertmyndigheters webbsidor om det allmänna smittläget. Vi uppmanar dessutom alla att förhindra ryktesspridning, vara källkritiska och inte dela osäker information.

Folkhalsomyndigheten.se (extern länk)

Folkhälsomyndighetens webbplats. Där hittar du bland annat informationsmaterial på flera olika språk om hur du skyddar dig och andra från viruset, riktlinjer och rekommendationer samt vanliga frågor och svar.

Krisinformation.se (extern länk)

En webbplats som förmedlar information från myndigheter och andra ansvariga i samband med en kris eller allvarlig händelse. Drivs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Din regions eller kommuns hemsida

Det kan även vara bra att ha koll på din regions eller kommuns hemsida för eventuella råd eller uppmaningar till dig som invånare.

Lista med alla regioners webbsidor (extern länk)
Lista med alla kommuners webbsidor (extern länk)

Sök i första hand information på nätet

Det är hög belastning på samhällets telefontjänster, särskilt sjukvårdsrådgivningen. Hjälp de som verkligen behöver komma fram att göra det. Många vanliga frågor besvaras ingående på myndigheternas webbplatser.

För dig som inte hittar på nätet: 113 13

Om du inte hittar svar på webben kan du ringa det nationella informationsnumret 113 13.

Sjukvårdsrådgivning: 1177

Om du behöver personlig sjukvårdsrådgivning, ring 1177. Använd numret med förnuft och aldrig för allmänna frågor om coronaviruset. Börja med att läsa den information som står på 1177.se (extern länk) innan du ringer till sjukvårdsrådgivningen.

Information på andra språk

Folkhälsomyndighetens information om covid-19 på andra språk (extern länk)

Teckenspråkstolkad information om covid-19 på kriskommunikation.se (extern länk)

Sveriges Radios nyheter om covid-19 på olika språk (extern länk)